Kačeří příběhy - Cesty za dobrodružstvím 1 přehled
Walt Disney
Kačeří příběhy série
1. díl >
Kačeří příběhy jsou zpátky! Samozřejmě s sebou přinášejí spoustu neuvěřitelných dobrodružství ze všech koutů světa. Užijte si kompletní sérii Hon na číslo jedna, kde bude muset strýček Skrblík bojovat nejen o svou šťastnou minci, ale i o své blízké. Dokáže překonat své úhlavní nepřátele Magiku von Čáry a Hamouna?
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kačeří příběhy - Cesty za dobrodružstvím 1. Přihlašte se a napište ho.
Veľmi pekné dobrodružstvo, pri ktorom som si spomenul na seriál Duck Tales z 90. rokov, kde týždeň čo týždeň takéto dobrodružstvá dávali. Príbeh Hon na číslo jeden bol veľmi zaujímavý, zmysluplný a ako komiks na jeden záťah to fakt stálo zato, ale nebolo to nejak extra výnimočné, Život a doba Držgroša McDucka je oveľa lepší. Ale tak na jedno prečítanie je to fajn, neurazí a nostalgickú dušu ako tá moja to poteší. Ale na 5 to nemá.
Strašná, otřesná, ale naprosto nepředstavitelná nuda. Tohle totiž nejsou klasické kačeří příběhy alá Rosa, tady se autoři snažili přiblížit Ducktales, tedy animovanému seriálu z osmdesátek. Ale kvůli tomu se prakticky v každém díle Rampa někde zřítí, hodně se křičí a pořád se někam běhá. Ale pořád dokola a dokola. Nebavil jsem se a to mám všechny z Kačerova hodně rád.
Knižní novinky (33. týden)
15.08.2021
Kniha Kačeří příběhy - Cesty za dobrodružstvím 1 v seznamech
1992 | Dobrou noc |
1991 | Kuchařka kačera Donalda |
1995 | Lví král |
1991 | Veselé Vánoce |
2008 | Prasátko má narozeniny |
Písal som to pri komikse Kačer Donald 90 – Pozor na to, co si přeješ, Donalde! a napíšem to aj sem. Egmont si neváži rodinné striebro, ktorým disponuje. Premýšľam, či je to ignorantstvo, fušerina, ľahostajnosť alebo „len“ totálna arogancia, ale asi je to jedno. Niekedy to tak v živote býva, že si nevážime to, čo máme a uvedomíme si to, až keď to stratíme. Deťom to zrejme bude fuk, ale poznám veľa ľudí 35+, ktorí i v dospelosti frčia na disneyovských komiksoch. Vyrastali na kreslených seriáloch v deväťdesiatkach, rodičia im kupovali komiksy Mickey Mouse, či Duck Tales a títo ľudia už ani zďaleka nemajú 8 rokov, ani to nie sú idioti, takže ich neoblbnete niečím lacným. Na vlastné oči predsa vidia, ako to v Egmonte máte na saláme. Lacný paperback, menší formát a na dotyk nepríjemný (ba až odpudivý) papier by mi až tak nevadili, horšie som zažil. Ale tiráž nevzhľadne umiestnená hneď na prvú stranu (lebo však kto by nechcel vidieť ISBN temer na titulke, však?)? Úplne absentujúce mená scenáristov a ilustrátorov? Fakt žiadna úcta voči umelcom? Textové bonusy by v tomto rozpoložení a nastavení mohol čakať skutočne len veľmi naivný človek. Asi by sme mali búchať šampanské a byť vďační aspoň za to, že sa komusi vo vydavateľstve uráčilo dať anotáciu na zadný obal. Škoda, lebo nakreslené je to super, disponuje to vtipne rozkokošeným českým prekladom Barbory Špundovej s milými slovnými hračkami a roztopašnými obracačkami (doprkvánčic, speciální kartáč z mrožích vousů na licousy) a kniha neobsahuje "poviedky", ale ucelený príbeh. A ja dlhodobo zastávam názor, že disneyovkám najviac seknú práve dlhé príbehy. Komiks vznikol na začiatku 9O. rokov a povedal by som, že je to na ňom poznať (v dobrom). Občas ale niečo ruší. Zaznie informácia, že ľadová priepasť je hlboká kilometer, ale zjavne je to v skutočnosti "len" pár desiatok metrov. Na nasledujúcej strane ju už ale skutočne nakreslili ako keby mala kilometer, keďže v nej bez problémov letí lietadlo. Nepochopil som ani výmenný obchod Držgroša a opice. To si primáty nevedia zo stromu obrať banány, Opice??? Nepáči sa mi ani to, že Držgrošovej legendárnej "šťastnej" minci sú prikladané mystické vlastnosti. Myslím, že to bol tuším Don Rosa? Kto prišiel s pekným názorom, že Držgroš vždy bol makač a preto zbohatol. Nie kvôli „nejakej“ minci. Áno, ku koncu je teoreticky naznačené, že jej ani on sám neprikladá ani tak mystické účinky, ako skôr si ju váži z dôvodu, že mu ako mladému viackrát dá sa povedať zachránila kejhák, ale aj tak je to spracované proste divne. Ale potešilo ma, že on sám tu nie je zobrazený ako kretén, ktorému nezáleží na žiadnom živom človeku (ehm, kačke), ale sem-tam dokonca prejavuje ochraniteľské (a iné) sklony, to je sympaticky osviežujúce. Ako hodnotiť? Za neúctu zo strany vydavateľstva max. 2*. za kresbu a scenár (a OK, jasné, aj za nostalgiu) 4*.