Kacířka přehled

Kacířka
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263839/bmid_kacirka-263839.jpg 4 23 23

Alžběta má zemřít jako kdysi její děda i matka v plamenech hranice, a to jen z pomsty rychtáře Hynka, protože Alžbětinu matku mu kdysi odmítli dát za manželku. Nebyla to však láska, ale majetek, o který mu šlo. Jedině Jan, pán hradu, by mohl Alžbětu ochránit, musel by ji ovšem provdat – a to ona tvrdohlavě odmítá.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kacířka. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (14)

mariva
03.04.2020 3 z 5

Knihu hodnotím jako průměr, příběh na historickém pozadí byl zajímavý, otázkou je, nakolik reálné byly historické postavy v knize zmíněné. Na knize nejvíc oceňuji, že docela dobře vystihla, jak touha po penězích a moci vede k bezohlednosti a krutosti, stejně jako závist, nebo jak snadné bylo zmanipulovat lidi k nenávistnému chování a ubližování těm, kteří byli označeni za kacíře. Negativní postavy mi připadaly lépe vystižené než ty kladné. Ty mi připadaly příliš idealizované až naivní. Na to, aby to byla strhující četba, ale knize ještě hodně chybělo.

NymphMaeve
26.03.2020 4 z 5

Mám ráda historickou beletrii, přestože preferuji spíš historické detektivky (Vlastimil Vondruška), i tato kniha mne zaujala od začátku svou čtivostí. První třetinu příběhu jsem však měla pocit, že je vyprávění až moc ufňukané a psané s dávkou pubertálních hormonů. Poté se ale příběh rozvinul a rozjel, takže se v něm dalo spatřit mnohem více. Děj nabral spád a já se nemohla odtrhnout. Ke konci už jsem četla se zatajeným dechem a chtěla vědět, jak to dopadne. Oceňuji milost a nevulgárnost milostných částí i strhující vývoj děje, který mne neskutečně překvapil svou odlišností oproti podobným knihám. Úplný závěr mne dostal až slzička ukápla. I když mi byla Alžběta zpočátku silně nesympatická, našla jsem si k ní cestu. A právě vývoj ve vnímání postav je zde citelný a to mne asi nejvíc překvapilo. Opravdu jsem to nečekala až do skoro poloviny knihy. Proto po dočtení hodnotím knihu velmi pozitivně a i přes nepřesnosti v příběhu ve mne zanechala mnoho emocí.


LéňaM
05.11.2019 5 z 5

Od knihy jsem moc nečekala a byla jsem mile překvapená.
Kniha se mi libila a konec byl opravdu nečekaný

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kacířka v seznamech

v Přečtených27x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených1x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit1x

Autorovy knížky

2015  71%Kacířka
Skrýt reklamy