Kalangu - Africká moudrost na každý den přehled
Obonete S. Ubam
Přijměte pozvání k pramenu moudrosti starobylých afrických kultur a pozorně naslouchejte jejich poselství. Obonete S. Ubam, autor knihy Sedm let v Africe, nepromarnil příležitost poučit se u kmenových stařešinů v Nigérii a sestavil sbírku starých přísloví, pocházejících ještě z doby ústní tradice. Inspirujme se příběhy a pořekadly, která nám přináší mluvící buben kalangu z afrického kontinentu. Jejich pravdivost obstála ve zkoušce času a stala se spíše než odrazem běhu okolního světa jeho duchovni esencí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kalangu - Africká moudrost na každý den. Přihlašte se a napište ho.
Jako u všech knížek sebraných lidových moudrostí a příběhů i zde se lze dočíst leccos zajímavého - mnohé je nám povědomé, méně v tom nalezneme nějaké exotické vysloveně africké náměty.
V deseti tématických okruzích nechybí oddíl O jídle:
"Slova jsou sladká, ale jídlo nenahradí."
Kniha Kalangu - Africká moudrost na každý den v seznamech
2019 | Sedm let v Africe: Příběh českého syna nigerijského krále |
2021 | Náš černobílý svět: České rozhovory o afrických kořenech a splněných snech |
2020 | Kalangu - Africká moudrost na každý den |
Skvělá malinká knížka, dnes jak dorazila, pustila jsem se do čtení a hned ji přečetla, doporučuji každému.