Kam až se může? přehled
David Lodge
Příběh situovaný do Anglie 50. a 60. let, sleduje skupinu univerzitních studentů do jejich zralého věku a ukazuje, jakým způsobem ovlivnila náboženská dogmata jejich život.
Literatura světová Romány
Vydáno: 1998 , MustangOriginální název:
How Far Can You Go?, 1980
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kam až se může?. Přihlašte se a napište ho.
Oproti klasice bezstarostného humoru "Hostující profesoři", tato knížka není veselá a ani si na veselou nehraje. Popisuje osud skupinky aktivně věřících katolíků od doby studií až po střední věk. Jak se s věkem, zkušenostmi, novou životní rolí rodičů měnil jejich postoj k víře. Jakási cesta od idealismu mládí, přes hledání své cesty po ukončení studia až po nutný pragmatismus rodičů malých dětí, které na prvním místě tíží odpovědnost a denní starosti o rodinu, a pro které se filozofování o světě, životě či víře stává nejprve luxusem a pak zbytečností.
Ocenění knihy (1)
1980 -
Costa Book Awards
(Novel Award)
Kniha Kam až se může? v seznamech
Anglie homosexualita milostné romány anglická literatura 50. léta 20. století studenti 60. léta 20. století církev prostředí školy, studentské prostředí katolíciAutorovy další knížky
1980 | Hostující profesoři |
2000 | Svět je malý |
2006 | Den zkázy v Britském muzeu |
2009 | Nejtišší trest |
2012 | Výkvět mužství |
Kniha z prostředí univerzitních studentů a profesorů a jejich postoj k církvi