Kam běží modrá liška přehled
Andrej Gjurić
Pohádková kniha o originálních strašidlech, bubácích a vodnících z Prahy, je rozdělena do čtyř příběhů, z nich každý se odehrává v různém ročním období. Dílo navozuje tajuplnou atmosféru Malé Strany.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kam běží modrá liška. Přihlašte se a napište ho.
Poslouchala jsem a moc jsem si to užila, krásné pohádkové příběhy, ideální pro tento čas
Kam běží modrá liška
Jé, to bylo milé čtení. Jako knihovnice si občas ráda přečtu i knihu pro děti, abych mohla radit a doporučovat. Tato kniha není jen pro děti, určitě si ji vychutnají i dospěláci, kteří mají rádi tajemno, kouzla, nadpřirozeno a zajímavosti. Vyprávění je skoro detektivní, kdy se pátrá například po kapříkovi, po tajemném okně nebo ztracených vodách. Dostáváme se mezi pražské vodníky, bubáky, ale i obyčejné lidi z Kampy a Malé Strany prostě do světa strašidel i lidí. Dnes je to za 5 hvězd a vřele doporučuji.
Kniha Kam běží modrá liška v seznamech
úchvatná atmosféra magické Prahy, v níž se úplně přirozeně potkává a mísí pohádkový svět s reálným lidským (netypicky pro pohádku je vypravěč součástí příběhu, často dokonce i aktivně jednajícím) + nádherně poetický jazyk + bezbřehá fantazie + originální příběhy + napětí, tajemství i humor a nostalgie
některé pasáže budou možná pro předškoláka strašidelné (třeba ten pavouk-čas ve věži) a často je třeba menším dovysvětlovat, ale doporučuju přečíst vždy po jednom příběhu a pak si s děcky udělat výlet do Prahy a jít přesně podle vypravěčových instrukcí (na Kampu k domovnímu znamení s modrou liškou a k domu s válečky, k Čertovce, na Malý rynek, ulicemi, jimiž vypravěč chodí...), u nás doma to mělo velký úspěch
sám mám nejraději vodnický příběh s kaprem Kuldou a pražskými vodníky, kteří mají rozdělenou Vltavu podle rajónu a jejichž jména vždycky musejí začínat na písmeno V (čertovecký vodník se jmenuje Václav Vaněček, staroměstský Vavřinec Velebný, malostranský Valenta, novoměstský Věnceslav V. Vltavský, podskalský Vojtěch Volejník, branický Vilém Vrbovec, holešovický Vincek Vohnout, libeňský Vendelín Vlach, trojský Vít Vinárek)