Kam jede tohle nástupiště přehled
Iva Pekárková
Zatoužili jste někdy vědět, jak zastavit vlak? Nebo proč tolik pracovníků londýnské přepravy chodí v otrhaných, špinavých uniformách? Lámete si hlavu, jak vynadat člověku jiné barvy pleti a nedostat se do maléru? Na tyhle a spoustu dalších otázek odpovídá další kniha Ivy Pekárkové, inspirovaná dobrodružstvími jejího skoromanžela, dlouholetého zaměstnance londýnských drah. Svižně psané, vtipné a informativní příběhy přinášejí čtenáři panoptikum postaviček, přehršel historek a tu a tam i nějaké odhalení.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kam jede tohle nástupiště. Přihlašte se a napište ho.
Já se moc bavila. Četla jsem mezi vánočními svátky a Silvestrem jako oddechovku.
Ačkoli se jedná o samostatné a ucelené povídky, doporučuji číst knihu popořádku, jelikož s některými postavy se postupně seznamujeme.
Jako vždy od této autorky, prostě super oddechovka na odpoledne nebo na neděli a člověk se ještě dozví, jak to chodí jinde.
Tajemství domu Thornů, Botanik a další knižní novinky (41. týden)
08.10.2023
Kniha Kam jede tohle nástupiště v seznamech
Londýn vlaky železniční nádraží
2022 | Povídky, které pomáhají |
2013 | Levhartice |
2015 | Pečená zebra |
2021 | Dům bez zrcadel |
1998 | Péra a perutě |
Milá a upřímná kniha. Sbírka příběhů z nádražního prostředí, které ač nám se zdají možná neuvěřitelné jsou v Anglii na denním pořádku. Líbí se mi lehkost příběhů bez osobního hodnocení či zaujatosti. Prostě tak to je. Knihu jsem si dávkovala postupně, příběhy nejsou na sobě závislé, i když někteří aktéři se objevují vícekrát. Popravdě je mi líto, že je kniha tak krátká a už mám dočteno.