Kámen a krev přehled

Kámen a krev
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471184/bmid_kamen-a-krev-qHq-471184.jpg 4 153 153

V hlubokých lesích u Mže procitla hrůza, která měla navždy spát v útrobách staré mohyly. Pod posvátnou horou Sitno záhadně mizí kovkopové. Dva pozůstatky pohanských časů potkávají na zrádné Jantarové cestě vyslance nové víry. V hvozdech za Dněprem řádí nepředstavitelní démoni. Krveprolití v ulicích Konstantinopole se snaží objasnit český bojovník. Tlupě poturčenců někde ve slovenských horách zkříží cestu dvě dobře naostřené čepele... Černokněžník Rogan, bohatýr Ilja, kapitán Báthory, lovec Bivoj a další hrdinové z románových cyklů Juraje Červenáka se vracejí ve sbírce povídek a novel, které mapují autorovu tvorbu od devadesátých let až dodnes. Všechny texty vycházejí v upravené podobě a nechybí ani zcela nové příběhy. Ryzí historicko-dobrodružná fantasy, která čerpá hlavně ze slovanských mýtů a středoevropské historie, získala autorovi několik ocenění včetně ceny O nejlepší fantasy, Ceny Fantázie a Ceny Akademie sci-fi, fantasy a hororu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kámen a krev. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (22)

Maud22
08.12.2021 5 z 5

Ke knize jsem se dostala na doporučení a to už jsem měla za sebou Roganovskou a Stein-Barbarič-Jarošovskou sérii. Mám ráda povídkový formát a ta všehochuť byla výborná. Líbilo se mi setkání s Mirenou, která je fakt dobrá baba (kam se hrabe Milada), i mírně nostalgická povídka s Roganem a Goryvladem, ozrutným vlkom, vodcom Černobohovej svorky. Červenák je skvělý, těším se na další knížky v jeho mateřském jazyce. :-)

OlafSveinsson
22.06.2021 4 z 5

Příjemná povídková sbírka se starými (a dvěma novými) známými s příběhy z českých, slovenských, ruských a byzantských luhů a hájů. I když mám raději košatější románové příběhy, tady jsem si i ty krátké užil.
Nejvíc ze všech mě bavil Ilja Muromec, jako starý pardál, hledající únik od rozpínavého křesťanství. Škoda, že nedošlo i na plánovanou třetí povídku z Pobaltí. Už by z nich mohla být celá kniha.


dpxcz
13.10.2020 5 z 5

Povídkový formát knihy moc nemám rád, ale od Juraje mi docela sedl.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kámen a krev v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených217x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených7x
v Knihotéce132x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech1x