Kamenný řád - I. Kamenný řád přehled
Vojtěch Martínek
Kamenný řád série
1. díl >
Trilogie Vojtěch Martínka Kamenný řád zachycuje osudy selského rodu v období od dvacátých let až po druhou světovou válku.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kamenný řád - I. Kamenný řád. Přihlašte se a napište ho.
Kniha se mi líbila. Začíst se mi trvalo poměrně dlouho, ale jakmile se děj začal vyvíjet, byla jsem i napnutá. Části psané nářečím mi daly občas zabrat, ale do příběhu skvěle zapadají a podtrhují autentičnost knihy.
Ze začátku jsem měla trochu strach jak se mi to bude číst a že to bude trochu těžkopádné. Ale naštěstí nee,knížka se čte pěkně.Možná jen pro dnešního čtenáře je tam moc popisů lidí,věcí a krajiny.S postavami se člověk doslova sžije.Krásné počtení,už se těším na druhý díl.
Kniha Kamenný řád - I. Kamenný řád v seznamech
1977 | Kamenný řád - I. Kamenný řád |
1957 | Básnický almanach 1956 |
1954 | Domove líbezný |
1987 | Hořící kámen |
1978 | Černá země |
Seriál mě neoslovil, bylo to takové vytržené z kontextu, ale kniha ano. Nářečí dokresluje celkovou atmosféru velmi tvrdého a velmi lidského příběhu, který je sice místy předvídatelný, ale stále je je velice pěkně napsaný a živý v popisech přírody a činnostech a lidech jako takových, ve všech pohybech a hnutích, ovšem také ve všech je jejích chybách.