Úsvit Onyxu přehled
Kate Golden
Kameny moci série
1. díl >
Napospas králi temnoty. Začátek nebezpečně žhavé romantasy série. Arwen Valondaleová nikdy nečekala, že se obětuje, aby zachránila milovanou rodinu. Nyní je zajatkyní v nejnebezpečnějším království široko daleko a pomocí svých magických schopností má uzdravovat vojáky nepřítele. Jedinou cestou ke svobodě je spolupráce s prohnaným spoluvězněm, kterému však dělá zvrácené potěšení hrát si s jejími nejhlubšími obavami. Dá se mu věřit? Skoro určitě ne, ale Arwen si nemůže vybírat. Pokud dokáže využít svou moc, možná se jí podaří uniknout, zachránit si život… a snad i srdce.... celý text
Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: 2024 , Fragment (CZ)Originální název:
A Dawn of Onyx, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úsvit Onyxu. Přihlašte se a napište ho.
![Nelly Nelly](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/13659/13659-H7y.jpg?v=1397827032)
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
Tuto knihu jsem si užila - zajímavý fantasy svět (mapa nechybí!), jiskřivá romantika, skvěle vykreslené postavy i tajemná věštba. Konec mě mírně zklamal co se týče chování hlavní hrdinky, ale co už, to jí odpouštím, a budu netrpělivě vyhlížet další díl.
![Hatshepsut Hatshepsut](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/282031/m_hatshepsut-xsk.jpg?v=1566116469)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
První díl trilogie Kameny noci je romantasy jak má být, se správnou dávkou napětí, romantiky, pobavení, magie a kouzla fantasy světa. Hlavní postavy jsou z rozdílných poměrů. On z královské rodiny, atraktivní, prohnaný naproti tomu ona, venkovská dívka s kouzelnou schopností léčit, laskavá a obětavá. Není to sice nijak originální děj, ale čtení vás na začátku pohltí a pustí až na konci příběhu. Přečteno za jeden dlouhý večer, to mluví za vše. Kdo máte rádi sérii Ranhojička, myslím, že tohle se vám bude líbit. Těším se na další díly!
10 nejčtenějších knih (září)
15.09.2024
Úsvit Onyxu, Temnoty hlubin a další knižní novinky (33. týden)
11.08.2024
Kniha Úsvit Onyxu v seznamech
v Mé knihovně | 200x |
proroctví nadpřirozené bytosti romantika uzdravování pro dospívající mládež (young adult) romantasyAutorovy další knížky
2024 | ![]() |
2025 | ![]() |
2024 | ![]() |
Tak toto ma strašne bavilo ! :)
Teším sa na pokračovanie.