Kapesní atlas hub přehled
Albert Pilát , Otto Ušák
Pomůcka pro snadnější poznávání nejběžnějších druhů jedlých i jedovatých hub. Na 80 tabulích je vyobrazeno 94 druhů našich nejhojnějších hub.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kapesní atlas hub. Přihlašte se a napište ho.
Od jara do podzimu asi moje nejčtenější knížka. Věřím tomuto atlasu mnohem víc, než nějakým fotkám na internetu nebo než jiným zdrojům.
Je přesný, skvěle zpracovaný, praktický, každou houbu ukáže v různých fázích vývoje a z různých stran. Po těch letech, co ho mám, jsem nenarazila nikdy na lepší atlas hub!
Mohl by znovu vyjít v nějaké reedici. Aspoň bych konečně odložila ten svůj ohmataný výtisk z roku 1968, ve kterém je to samá záložka a samá poznámka.
Kniha Kapesní atlas hub v seznamech
Knížečka, ke které se pravidelně vracím každý rok. Jak už napsala boxas, informace jsou detailní a přesné. Dozvíte se například, kde se daná houba vyskytuje, jak přesně vypadá klobouk, třeň, lupeny i dužnina, jakou má houba chuť i vůni, jak se chová po rozříznutí a samozřejmě i to, zda je jedlá, nebo ne. Barevné ilustrace vám navíc ukážou houbu ve všech jejích fázích. Praktická velikost se perfektně hodí do batohu nebo košíku – vím, že dneska už je všechno v mobilu, ale já jsem v lese nejšťastnější bez něj. :)