Bláznova smrt přehled

Bláznova smrt
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363221/bmid_blaznova-smrt-RoU-363221.jpg 4 220 220

Kapitán Exner série

< 3. díl >

Detektivní román, navazující společným detektivem, kapitánem Exnerem, na dva předchozí detektivní romány autorovy (Osamělý mrtvý muž, Denár v dívčí dlani). Kapitán Exner je, jak říká recenzent, „důvtipný, chytrý, ba moudrý bezpečnostní pracovník s mnoha milými slabůstkami i přednostmi, který se opírá o práci sehraného kolektivu a má nové, docela české vlastnosti: jemnou ironii, bonvivánství příjemného typu a docela přirozený zájem o hezké slečny“. V tomto příběhu vyšetřuje a rozluští zvláštní případ smrti duševně chorého muže na malém českém městě, potvrdí domněnku, že jde o vraždu, a objeví další utajenou vraždu téhož vraha.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bláznova smrt. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (42)

Anavi8912
dnes 5 z 5

Opět skvěle zpracovaná detektivka na Českém rozhlase v podání Tomáše Jirmuse, doplněna písněmi Petra Nováka a Marty Kubišové. Jako třešnička na dortu kapitán Exner, vždy se mi vybaví seriálový Michal Dlouhý. Doporučuji.

ivousekk
dnes 4 z 5

Bezva to bylo. Příběh vtáhl a držel v očekávání odhalení vraha. Dokonce jsem tentokrát už před odhalením tušila, kdo to je. I když bylo opět více postav, dalo se v nich lépe orientovat než v jiných dílech, nebyl třeba tahák.

Zpracování ČRo vynikající, použití hudebních předělů prefektně naladilo na 60. léta.


Vesmich
23.06.2024 5 z 5

Jeden z těch starých dílů, plný uvolnění z konce šedesátých let. Oběť byla tak protivná, jako kdyby to psala Agatha, ta také často vykreslí nějakou nesnesitelnou osobu tak, že si jeden oddychne, že jí konečně někdo vodkrágluje! Exner je ovšem známý cíťa, tak to uchopí jemně a elegantně.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Nové eknihy zdarma (duben)

08.04.2020


Knižní novinky (4.12. - 17.12.)

04.12.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bláznova smrt v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených325x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených16x
v Knihotéce153x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech3x