Dva případy kapitána Exnera - Znamení lyry / Poklad byzantského kupce přehled
Václav Erben
Kapitán Exner série
0. díl >
Dva detektivní romány z našeho poválečného prostředí, spojené společnou postavou hlavního detektiva a některých jeho spolupracovníků. První příběh se odehrává v prostředí novinářů a archeologů a záhadná vražda ženy zde vede k překvapujícímu odhalení vysoce postaveného kariéristy. Druhý příběh se zabývá záhadnou smrtí důstojníka na vojenské střelnici, smrtí, která se jeví zpočátku jako nešťastná náhoda, ale v níž je později odhalena zákeřná vražda… Kniha obsahuje detektivní romány: Poklad byzantského kupce Znamení lyry... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dva případy kapitána Exnera - Znamení lyry / Poklad byzantského kupce. Přihlašte se a napište ho.
Poklad byzantského kupce je lepší, četl se velmi dobře, ale druhá povídka z vojenského prostředí tak nic moc, ale možná je to tím také trochu prostředím, které mi moc neříká
Znamení lyry je trošku slabší příběh,Poklad byzantského kupce je super. Škoda že pan Erben nenapsal těchto detektivek mnohem víc. Jde o krásné příběhy plné osobní elegance Michala Exnera.
Kniha Dva případy kapitána Exnera - Znamení lyry / Poklad byzantského kupce v seznamech
v Mé knihovně | 52x |
2005 | Bláznova smrt |
2004 | Efektivně mrtvá žena |
2006 | Na dosah ruky |
2006 | Znamení lyry |
1969 | Vražda pro zlatého muže |
Poklad byzanskeho kupce - coz je vlastne i prvni povidka o kpt. Exnerovi je velmi ctiva zabavna a mila z archeologickeho prostredi. (I moc pekne zfilmovano).
Druhy pribeh pribeh je z vojenskeho prostredi, jinak je to standartni ,,Exner,,. Musim rici, ze komentare mne zde spise odrazovaly. Ale nenechte se zmast. Pribeh je velmi ctivy a vysetrovani ma spad. Jde zde sice hodne postav, ale to ze se jedna o vojaky s ruznym stupnem hodnosti - identifikaci pomuze. Krasne se to cte a honda za vrahem je spletita, jako vzdy…Konce - jak uz to bohuzel mam, me nejak neberou. Prvnich XXX stranek jsem mel za dva dny…a ten konec? Sem cetl snad 20 dni. Nejak mi to proste nesedi, ty konce - vypraveni jak to vlastne bylo…a ani mi tu Michal proste nesedi. Nevim proc…