Pastvina zmizelých přehled

Pastvina zmizelých
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218382/bmid_pastvina-zmizelych-218382.jpg 4 215 215

Kapitán Exner série

< 7. díl >

Břehy přehradního jezera pokryl za dlouhá léta nános nesčetných rekreačních chat. A právě tam, kde obyvatelé rušného velkoměsta hledají po celotýdenní lopotě a každodenních starostech relaxaci, se od jisté doby začali ztrácet lidé. V nepravidelných intervalech a nej­různější – od mladé ženy po babičku, od horníka přes řemeslníka k chuligánovi, nečekaně mizí chataři i starousedlíci. Zdánlivě nemají zmizelí nic společného, a přece je kapitán Michal Exner přesvědčen, že nějaká souvislost musí existovat…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pastvina zmizelých. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (61)

yaoiyuri
včera 4 z 5

Člověče, vy tam máte figur jak na orloji... abych citovala jinou klasiku.

Moje první česká krimi a navíc přečtená úplnou náhodou. Svým způsobem je to svěží, lehce úsměvné retro s příjemným nádechem tajemna – a ačkoliv se odehrává za minulého režimu, dokáže autor kolem jistých z dnešního pohledu problematických věcí kroužit elegantně, takže soudruzi, národní výbory a VB nepůsobí nijak rušivě a „ideologicky“. Je to také pěkná sonda do mentality tehdejších lidí (některé věci, nad kterými se pohoršují, dnes mnohým nestojí ani za pozvednuté obočí).
Kapitán Exner je sympaťák, i když mi vzhledem k neznalosti předešlých dílů nejspíš něco z jeho osobnosti uniká. Časem se k této sérii určitě ještě vrátím.

terimila
24.04.2024 4 z 5

Naprosto luxusní detektivní jednohubka na jedno odpoledne a večer. Exner svérázný sympaťák jako obvykle (snad jediný detektiv z českých detektivek z dob minulé, jehož lze bez výčitek mít rád), perfektně vylíčené prostředí vesničky a chatové osady, střípky minulosti z války, hodně velkej opar mysteriózna... a nakonec pochopitelné a smysluplné vysvětlení. I když na můj vkus malililinko uspěchané, proto "jen" čtyři hvězdy.
Jo ještě naprosto miluju Erbenův jazyk - u jeho obratů a Exnerových hlášek nebo popisu jeho drobných činů mi mnohdy cukají koutky. Po dočtení Pastviny si nejsem jistá, zda se mi líbí nebo nelíbí slovo "znamenitý", budu tomu muset věnovat další pozorování :)
Parádní počtení, který lze s klidem doporučit. A já si jdu na další exnerovky.
PS: Čtenářská výzva - kniha, v níž někdo zabloudí nebo zmizí


rafan65
21.04.2024 5 z 5

Klasická detektivka ve které autor vytvořil spoustu postav které žijí svůj život. Naoko je všechno v nejlepším pořádku ale spousta zmizelých lidí naznačuje pravý opak. Moc pěkné čtení, krásně popsané osudy postav a do toho nádherná příroda, letní koupání, chlazené pivo, no prostě luxusní čtení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Nové eknihy zdarma (květen)

05.05.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pastvina zmizelých v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených301x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených17x
v Knihotéce164x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x