Kapitán z Kastilie přehled
Obsáhlý historický román.
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 1947 , Jaroslav PodroužekOriginální název:
Captain from Castil
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kapitán z Kastilie. Přihlašte se a napište ho.
"Dobrodružné historické drama se odehrává ve Španělsku roku 1518. Mladý šlechtic Pedro de Vargas – Tyrone Power, zachrání před sadistickým sousedem hrabětem De Silvou otroka. De Silva vyvolává obvinění celé Vargasovy rodiny a hrozí i inkvizicí, která je mocnější než král. Pedro je nucen uprchnout a přidává se s přítelem Juanem Garciou, a služebnou dívkou Catanou, která Pedra miluje k výpravě do Mexika. Tu vede kapitán Cortez. Po příjezdu do nové země, se vydá Cortez na průzkum vnitrozemí s 500 muži. Film je plný dobrodružství a romantiky, ale ještě zbývá návrat do Španělska, a pomsta smrtelnému nepříteli, který zabil Vargasovu milovanou rodinu…"
(obsah filmu Kapitán z Kastilie, fdb.cz)
Kniha Kapitán z Kastilie v seznamech
Konečne historický román, ktorý je dobre napísaný a v ktorom sa postavy vyvíjajú. Napriek dobrodružstvám a nepriazniam osudu vyznieva optimisticky (vďaka povahe a činom hlavného hrdinu) a končí vlastne happy-endom, čo ma potešilo.
Malá ukážka: Život není naplnění snu, ale sen sám, snaha, ale ne dosažení, boj, ale ne vítězství. Ano, to je život.