Karel Gott zůstal svůj 1939 - 2019 přehled
Michaela Remešová , Roman Schuster
Knížka vypráví o cestě Karla Gotta na český pěvecký trůn, o všem tom, co ji provázelo. Umožňuje nahlédnout do zákulisí i do soukromí umělce, kterého právem nazýváme legendou. Kniha zkušených autorů Michaely Remešové a Romana Schustera je nejen strhujícím příběhem Gottova života, ale i cenným dokumentem mapujícím jeho kariéru.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Karel Gott zůstal svůj 1939 - 2019. Přihlašte se a napište ho.
To je ale zatraceně mizerně poskládaná kniha.
Nevadí mi, že to je narychlo splácané (snad ještě dřív než stačily uschnout kytky na hrobě). Ale to, že obsah knihy je poskládaný bez ladu a skladu, časové souvislosti, nebo témat. Číst se to prostě nedá.
To, že vůbec první na co narazíte je vyjádření Miloše Zemana, nebo že každý mezititulek zní jako z bulváru (Narozeniny skončili v záchrance! Sex nebo intelekt? Raději tři ženy!), je jenom další hřebíček do rakve tohoto pokusu o životopisnou knihu.
Do jisté míry mohu odsouhlasit, co bylo napsáno přede mnou. I když nejsem žádným jeho skalním fandou, líbilo se mi, jak zpíval. Po jeho odchodu jsem žasla, kolik lidí mu přišlo vzdát hold a rozloučit se s ním. Možná stejně jako jeho písně mě zajímaly jeho názory. Knížka je plná fotografií, jsou tam texty jeho písní, které doplňují životopisné skutečnosti. Zajímavé je i to, že se celý život úspěšně vyhýbal bulváru, ale knížky o něm psali novináři bulvárního Blesku.
Kniha Karel Gott zůstal svůj 1939 - 2019 v seznamech
Kniha se mi líbila...I když...jsou to trochu takové "sebrané " spisy Blesku. Jinak jsem ráda za možnost více poznat tento fenomén.