Magnolie z Masters přehled
Jaroslav Kuťák
Karel Schwarz série
Manželka golfisty si užívá krásné chvíle s milencem. Jakmile se rozloučí, začne horečně uklízet. Ví sice, že manžel, který odjel reprezentovat na Mezinárodní mistrovství seniorů ve Španělsku a má se už příští den ráno vrátit, stejně není schopen žádnou stopu objevit, ale co kdyby? Muž však v očekávanou dobu domů nepřijede, telefon nebere, nevědí o něm ani kamarádi. Navíc se zjistí, že na žádném mistrovství nebyl! Ve chvíli, kdy bezradná manželka telefonuje na policii, že jej pohřešuje, přijde jí sms: Zdržím se v Barcelonu, možná si zaletím do Ameriky na Masters, buď v klidu, jsem v pohodě.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Magnolie z Masters. Přihlašte se a napište ho.
Tak v tomhle mišmaši ujetých hrdinů a trapných padouchů chyběla už jen Sněhurka a pes Filipes. Nudné, nelogické, působí to spíš jako učebnice golfu. Prolistováno, dočteno jen ze zvědavosti jak tohle dílko dopadne. Hrůza, naštěstí jen vypůjčená.
Ach jo. Už chápu, proč jsem ji našla v knihobudce; půjde tam znova. Nuda. Na detektivku naprosto nečtivý, autor používá dost divný a nesrozumitelný obraty. Jsou tam nezajímavý, nudný nebo odpudivý postavy. Vyšetřovatel, kterej už několik let myslí jen na to, kam zasunout a zahnout ženě, ale ještě nikdy neměl koule to udělat? Super-agentka kráska, co náhodou zakotvila u maloměstskýho detektiva? A všichni milujou golf? Ach jo, ach jo, ach jo. Všecko je to tak trapný a upatlaně směšný, že člověka ani nezačne zajímat to, proč někdo oddělal těch pár jedinců. Závěr absolutně nevěrohodnej. Jediný vysvětlení je, že to je celý obrovská parodie na detektivku, ale pak to má mít trošku šmrncu a jasné nadsázky, ne to být takhle umrněný.
S přemáháním jsem to dočetla, když už jsem to nesla z tý budky, ale pak to poletí. A myslím, že tímhle se zelenou detektivkovou sérií končím. Česká detektivka má dva autory, co stojí za čtení, a ti do téhle řady laciností nepíšou, asi vědí proč.
Kniha Magnolie z Masters v seznamech
české detektivky a krimi soukromý detektiv
2015 | Když zraje tráva |
2000 | Území trestu |