Vzdálená ozvěna přehled
Val McDermid
Karen Pirieová série
1. díl >
Jsou čtyři hodiny ráno uprostřed prosince, sníh pokrývá celé město St. Andrews. Student Alex Gilbey právě klopýtá se třemi svými nejlepšími přáteli domů z večírku, když narazí na tělo mladé ženy. Rosie Duffová byla znásilněna, pobodána a ponechána svému osudu na dávném hřbitově Piktů a jedinými podezřelými se stanou čtyři mládenci umazaní její krví. O dvacet pět let později místní policie znovu otevírá staré případy. Spolu s dalšími nevyřešenými vraždami se vrací k vyšetřování případu Rosie Duffové. Ale i někdo jiný dospěl k vlastnímu názoru, jak by měla fungovat spravedlivost. První člen původní čtveřice umírá při podezřelém požáru svého domu. Další brzy na to zahyne při vloupání s ošklivou dohrou. Nejvíc ze všech se bojí Alex. Někdo se mstí za Rosii Duffovou. Musí odhalit starou pravdu, dřív než se sám stane příští obětí. zdroj: www.pitaval.cz ... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2007 , BB artOriginální název:
The Distant Echo, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzdálená ozvěna. Přihlašte se a napište ho.
Celkem dobrá, avšak zdlouhavě plynoucí detektivka. Občas jsem přeskakovala, ale i přesto jsem podle dvou indicií odhadla vraha, i když jsem doufala, že nemám pravdu. Dobře vykreslené postavy hlavních hrdinů.
Knížka je moc zajímavě pojatá, i když trochu předvídatelná. Ale moc rád si od autorky přečtu něco dalšího
Kniha Vzdálená ozvěna v seznamech
2002 | Zpěv Sirény |
2004 | Vzdálená ozvěna |
2002 | Popraviště |
2003 | Drát v srdci |
2009 | Temné struny |
Námět dobrý,ale začíst se mi povedlo někde za polovinou, pak indicie ukáže kdo by mohl být vrah, začne to být napínavé a konec jen potvrdil co jsem tušila.