Karlík a továrna na čokoládu (2013) | Databáze knih

Karlík a továrna na čokoládu přehled

Karlík a továrna na čokoládu
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330924/bmid_karlik-a-tovarna-na-cokoladu-657a08ccacff5.jpg 4 1279 1279

Willy Wonka série

1. díl >

Karlík Bucket, chlapec z chudé rodiny, souhrou šťastných náhod získá los, který mu umožní spolu s dalšími dětskými výherci navštívit továrnu na čokoládu pana Willyho Wonky. Návštěva se pro všechny děti kromě Karlíka promění v hrůzný zážitek, protože Umpa-lumpové, kteří sladkosti vyrábějí, je postupně vytrestají za jejich špatné vlastnosti - jedno spadne do čokoládové řeky, další zfialoví a ještě jiné je svrženo do odpadní šachty. Nakonec zbývá už jen Karlík. Pan Wonka pro něj coby výherce přichystal nebývalé překvapení.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub

Charlie and the Chocolate Factory, 1964

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Karlík a továrna na čokoládu. Přihlašte se a napište ho.

Ryšava
02.03.2025 4 z 5

Knihu jsem poslouchala a byli to krásné 4,5h =) poslouchala jsem to společně se synem (5 let), usnul u ní, ale chce si jí doposlechnout =) první jsem viděla film a jsem moc ráda, že se od knihy skoro vůbec neliší =)

_wejunkaa_
01.03.2025 5 z 5

Na filmu Karlík a továrna na čokoládu jsem prakticky vyrůstala a proto jsem se moc těšila, až se někdy dostanu ke knize. Samotný příběh nemá chybu, humoru je zde také vcelku dostatek. Klidné a odpočinkové čtení, proto si dílo odnáší plný počet bodů.

Senga
01.03.2025 1 z 5

Neměla jsem ráda už příběhy od pana Čtvrtka a taky Krkonošské pohádky, a to z důvodu, že se mi nelíbilo, že ten, kdo má majetek, má automaticky všechny záporné vlastnosti, je to lump, despota a blbec. Snad to byla (doufám ) od pana Dahla nadsázka, ale jinak tahle knížka byla jak dětské politické školení. Během čtení mi přišlo, že už jsem to někde četla, snad v Alence? Karlík je takový malý Bobeš, jehož chudoba cti netratí. Nechápala jsem proč, když to byli takoví chudáci, si matka Bucketová nenašla nějakou práci, staroši v posteli by to určitě přežili. Ale lepší je asi hladovět a obývat v podstatě slum...
Souhrou šťastných okolností najde Karlík zlatý kupón a s dědečkem Pepou (který nevylezl 20 let z pelechu, ale je schopen běhat po továrně jako čečetka) jde na prohlídku Wonkovy továrny s dalšími 4 dětmi. Tyto děti pochází z lepších poměrů než náš Karlík, takže jsou to záporáci, stejně jako jejich rodiče. Prohlídka se nakonec moc nekoná, hlavně klusají chodbami továrny a zastaví se někde jen proto, aby se zbavili jednoho z dětí (netýká se Karlíka). Nakonec zůstane jen Karlík, jehož hlavní předností asi je ta holá zadel (a to, že nekladl celkem logické dotazy, které pan Wonka odmítal zodpovědět tím, že je odbyl úsečnou poznámkou, nebo předstíráním hluchoty), a proto udělá životní terno...
Nevím, co si z toho odnést. Příběh byl plochý, v továrně, kde se mohl děj aspoň trochu rozběhnout, to bylo nakonec docela fádní. Ani syna to nebavilo.

Tipy na filmy a seriály podle knižní předlohy

07.04.2024

A teď račte vstoupit! Ale buďte opatrná, milá dítka. Neztrácejte hlavu! Nejančete! Zachovejte naprostý klid!

Vítám tě má drahá Veruko! Strašně mě těší! Máš ty ale zajímavé jméno. Vždycky jsem si myslel, že Veruka je taková ošklivá bradavice, která se někdy udělá na chodidle!

Kniha Karlík a továrna na čokoládu v seznamech

v Přečtených1 882x
v Mé knihovně438x