Karlík a továrna na čokoládu přehled
Roald Dahl
Willy Wonka série
1. díl >
Pan Willy Wonka vám upřímně potřásá pravicí! Čeká vás spousta báječných překvapení! Prožijete úžasné věci! V této knížce jste zváni k celodenní návštěvě nejúžasnější továrny na světě – Wonkovy továrny na čokoládu. Pan Willy Wonka vás spolu s pěti dětmi, hrdiny této knížky, provede celou továrnou a seznámí vás s jejími úžasnými zajímavostmi. Chystá pro vás čarovná a podivuhodná překvapení, která vás uchvátí, potěší, strhnou a ohromí! Ani v nejdivočejších snech by vás jaktěživo nenapadlo, že něco takového můžete s touto knížkou prožít právě vy!... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno:Originální název:
Charlie and the Chocolate Factory, 1964
Interpreti: Barbora Hrzánová
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Karlík a továrna na čokoládu. Přihlašte se a napište ho.
![Artim Artim](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/292479/m_artim-5fd.jpg?v=1574772462)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Je to takový milý příběh psaný jednoduše a přímočaře. Srozumitelný je tak i dětem, které se tak rychle zorientují a jasně odliší dobro a zlo.
Film je poměrně věrnou kopií knihy a to včetně druhého dílu.
Zkrátka, milé dílko.
![EliBla EliBla](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/303750/m_elibla-htT.jpg?v=1587391341)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nesmrtelný pan Willy Wonka je čokoládový mistr. Příběh je plný ponaučení a pro deti určitě velmi lákavý. Kniha obsahuje i hravé ilustrace, které čtenáře vtáhnout do děje.
Tipy na filmy a seriály podle knižní předlohy
07.04.2024
„A teď račte vstoupit! Ale buďte opatrná, milá dítka. Neztrácejte hlavu! Nejančete! Zachovejte naprostý klid!“
„Vítám tě má drahá Veruko! Strašně mě těší! Máš ty ale zajímavé jméno. Vždycky jsem si myslel, že Veruka je taková ošklivá bradavice, která se někdy udělá na chodidle!“
Kniha Karlík a továrna na čokoládu v seznamech
v Přečtených | 1 866x |
v Mé knihovně | 436x |
2005 | ![]() |
2005 | ![]() |
1986 | ![]() |
2017 | ![]() |
2002 | ![]() |
Známý příběh, upřímně jsem ani nevěděla, že je film podle knihy. Nicméně krásná oddechová pohádka, filmové zpracování miluji. V knížce toho je méně než ve filmu a možná poprvé mohu říci, že film je lepší než kniha. Ale i tak za přečtení stojí.