Karneval přehled

Karneval
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192179/bmid_karneval-nRI-192179.jpg 4 36 36

Moucha – syn cirkusové artistky a potulného velbloudáře – se živí jako noční taxikář. Muže své profese rozlišuje na lenivé pavouky, kteří pasivně čekají na svou oběť, a mouchy, které poletují z místa na místo, nebojí se ani nejzapadlejších a nešpinavějších koutů a po ulicích sbírají zbloudilá nočňátek. Hrdina třetího románu Rawiho Hage křižuje městem a zpoza předního skla svého taxíku sleduje hemžení pestré směsice postav a stává se svědkem nejrůznějších lidských osudů.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Plus

Carnival, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Karneval. Přihlašte se a napište ho.

Erbik
16.02.2020 5 z 5

"Ježíš je asexuální obřezaný revolucionář," a tisíc dalších skvotsných myšlenek a glos. Rozhodně ne kniha pro každého, o čemž svědčí i spíš rozpačité komentáře níže, za mě však 5 zářivých hvězd pro dílko, jež nastartovavá fantazii a obrazotvornost, neustále se noří do (povětšinou temných) hlubin magičnosti a podněcuje chuť číst dál a více knih.
"Moucho, čemu věříte?"
"V co věří hvězdy? Kam přijdou mrtví koně, co uctívají ptáci a pro co žijí řeky?"

DominaCZ
04.12.2019 ztráta času

Pardón, ale pravdu děl kdosi kdo psal, že je to příliš málo magorské.
Avizuje to jízdu šílenostmi a mega brutálníma divňákama, ze kterejch se nám hlava zatočí, ale ono se nic takovýho neděje.

Šlapka, která nakonec nikdy nedá.
Nabušenec, kterej nechce zaplatit, ale kterej nakonec VŽDYCKY NAS*ANĚ ZAPLATÍ.
Týpek, kterej předstírá pomatencův návrat z blázince, aby nemusel platit.
"Hrdina", kterej má doma stohy knih a kterej si ve finále ani neza**ká a jen každý ráno honí.
To je nuda, ne přehlídka panoptika.
Autor si vzal velký sousto a na zrůdorium si jen zatoužil hrát.
Během toho karnevalu se nic, ale lautr nic neděje.

oblakaknih
30.09.2019 4 z 5

Karneval je překvapivě originální kniha. Sice okrajově připomíná Tři kamarády (hodně okrajově!), ale přesto.
Líbil se mi i námět knihy. Moc jsem od něj neočekávala, ale příjemně mě překvapil.
Hlavní postavu jsem si zamilovala! Je to sice zvrhlík, ale taky neobyčejný snílek. Jen jsem byla někdy zmatená, jestli jsme v realitě nebo ve snu.
Kniha se četla dobře, ale déle než bych očekávala. Autorův styl psaní mi poměrně vyhovoval.
V knize se toho moc neděje, ale dokáže zaujmout a zabavit.
Navíc má fakt propracovanou obálku.
Za mě ano, velké překvapení!

Kniha Karneval v seznamech

noc libanonská literatura