Kašlu na prince, to radši lamu přehled

Kašlu na prince, to radši lamu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545336/bmid_kaslu-na-prince-to-radsi-lamu.jpg 4 14 14

Sedmadvacetiletá Amy se náhle ocitla bez práce i bez přítele, a dopis od tety Moreny proto přichází jako na zavolanou. Morena si chce v Argentině otevřít lamí farmu. Nemohla by jí neteř přijet pomoct? Amy po příležitosti skočí a o sedm týdnů později už si zvyká na venkovský život – tedy spoustu drsných mužů a příliš silný čaj maté. Největší výzvu pro ni představuje Nicolás, mlčenlivý a nebezpečně pohledný gaucho. Amy s ním vůbec nedokáže vyjít, ovšem jen do chvíle, kdy spolu zachrání mládě alpaky před smečkou divokých psů. Najednou se stanou přáteli – i něčím víc. Jenže Nicolás skrývá temné tajemství, které může všechno, co si Amy zamilovala, obrátit vzhůru nohama.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kašlu na prince, to radši lamu. Přihlašte se a napište ho.

Knihomolka97
25.11.2024 3.5 z 5

Tahle kniha mi skvěle sedla do nálady. První cca třetinu se toho v podstatě moc nedělo a celkově je to oddechové nenáročné čtení, ale zamilovala jsem se do prostředí Argentiny, kde se příběh odehrává. Zajímavá kultura i zvyky, samozřejmě příroda a také lidé. Pojem gaucho jsem možná někdy slyšela, ale teď už aspoň vím, co znamená, nebo spíš kdo to je.
Amy je sympatická hrdinka, krapet nešikovná ale s dobrým srdcem.
V příběhu figurují různé tajnosti, kterým by ráda přišla na kloub. Třeba co skrývá ten protivný Nicolás? Je určitě dobře, že se občas objevila část, kde autorka popsala jeho myšlenky a pocity, protože bych ho jinak vůbec nedokázala odhadnout. Nálady střídal jako ponožky.
Nejedná se vyloženě o romantický příběh, ale romantika tu také hraje roli.
V závěru autorka přidala i pár intrik, které byly fajn oživení.
Nad hodnocením jsem chvíli váhala, ale 3,5*/5* je podle mě adekvátní.

MAU256
12.11.2024 3 z 5

"Smíš mě kdykoli zachránit a všichni se to smí dozvědět. Jen když tu zůstaneš! Tady nebo u mě na Luz de la Luna." Zvedl mi jemně bradu a já mu hleděla zpříma do očí. "Už tě nenechám odejít. Život bez tebe si nedokážu představit."

Bylo to takové milé počteníčko. Líbil se mi název, tak jsem byla zvědavá, co obsah přinese. Nebylo to špatné. Takových míst, kde by se lidé mohli odreagovat prostřednictvím zvířat a přírody není nikdy dost, takže jsem ráda, že se jim nakonec podařilo to, oč usilovali.

kristyna3919
28.10.2024 3 z 5

Zaujala mě roztomilá obálka s lamou, takže jsem s koupí knihy moc neváhala. Je to oddechové, nenáročné čtení, kdy jsem se párkrát i nahlas zasmála. Obvzlášť když přišlo na papouška Messiho, nebo Amyino přirovnání... Trošku mi neseděl Nicolás, který měnil nálady jako počasí, ale co já vím, třeba takový Argentinci skutečně jsou...Romantiky bych uvítala krapet víc, ale kdyby autorka napsala další knihu, tak si ji ráda přečtu

Připravte se na příval humoru, heboučkých alpak a možná i trochu argentinské vášně

22.09.2024

Kniha Kašlu na prince, to radši lamu v seznamech

Autorovy knížky

2024  71%Kašlu na prince, to radši lamu