Magie spaluje přehled
Ilona Andrews
Kate Daniels série
Jelikož se Kate Danielsová živí odstraňováním nepořádku, který s sebou přináší magie, má docela přehled o rizicích vlastního povolání. Vlny paranormální energie obvykle zaplavují město a zase ustupují, podobné mořskému příboji. Ale jednou za sedm let nastane čas erupce, kdy se magie utrhne ze řetězu. A tentokrát se Kate bude muset poprat s problémem nevídaných rozměrů. Doslova božských.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2011 , Fantom PrintOriginální název:
Magic Burns, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Magie spaluje. Přihlašte se a napište ho.
Děj příběhu se tentokráte odehrává za magické erupce, kdy jedna silná vlna erupce střídá druhou. Na svět se dostává mnohem více potvor než jindy a kupodivu i jeden atraktivní hrdina, který znepříjemňuje život kde komu. Kate se najednou musí postarat o mladičkou dívku z ulice, které se ztratila při rituálu čarodějek matka. Dojde i na bolestné ztráty. Děj napěchovaný zvraty a akcí ani chvíli nenudí a humor nemá chybu.
Tahle kniha má dvě věci, po které mé srdce touží. Odpich a humor.
Už jsem četla příliš mnoho akčňáren, kde bylo popsáno každé švihnutí meče a každý pohyb nepřítele v domnění, že bez toho by se čtenář ochudil o napětí. Ve skutečnosti to zpomalilo děj a mě tím znudilo. Tahle autorka se ale umí hordama nepřátel prosekat tím správným způsobem.
A taky umí pobavit. Umí použít upíra místo děrovačky na formuláře a vysvětlit proč hyenodlaci nemůžou pít kafe a být u toho doopravdy vtipná.
Kniha Magie spaluje v seznamech
v Mé knihovně | 351x |
2011 | Magie mrtvých |
2014 | Magie střelného prachu |
2011 | Magie útočí |
2015 | Magie ničivá |
2012 | Magie krve |
Prostě mě to bavilo, i když je v knize hodně postav, přesto jsem se v ději neztratila, Julie, která se objevila u Kate shodou náhod, má před sebou lepší budoucnost a nechám se překvapit Pánem šelem a Kate, v závěru velká bitva, magie je všude...a děj graduje, jdu se podívat po dalších dílech série