Kateřina Lucemburská přehled

Kateřina Lucemburská
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249790/mid_katerina-lucemburska-249790.jpg 4 34 34

Kateřina Lucemburská, dcera Karla IV. a Blanky z Valois, odmítá uvěřit, že její otec se chce znovu oženit. On jí marně vysvětluje, že jde o výhodné a politicky nutné spojení. V této situaci Kateřina uvítá, že se o ni uchází Rudolf IV. Habsburský. Jeho nabídku k sňatku přijme, aniž tuší, že brzy bude muset volit mezi milovaným otcem a milujícím manželem.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kateřina Lucemburská. Přihlašte se a napište ho.

Ohnice13
24.11.2024 4 z 5

Knížka se mi moc líbila i přes to, že historie a podobné knížky mě moc nebavily. Tato knížka mě, ale velice mile překvapila.
Je o ztrátě milovaných, nalezení lásky, o povinnostech a rozhodnutích. Velmi mě zaujala část, kde se Kateřina Lucemburská jako dcera Karla IV. za svého otce postavila, i když to znamenalo ,,zradit" svého manžela.
Knížka mi přiblížila, jak těžké bylo, být dcera, tak mocného vladaře a jak se v té době vše odehrávalo úplně jinak než v době této.
Doporučuji si ji přečíst, i když vás moc historie nebaví či nezajímá, dozvíte se něco nového a zajímavého.

Carol1122
26.02.2023 5 z 5

Hana Whitton prostě píše o Karlovi IV., jeho rodině a celkově o jeho životě prostě úžasně. Příběh je o druhé nejstarší dceři Karla IV. Kateřině Lucemburské, kterou měl z první manželkou Blankou z Valois. Kateřina byla od mládí zasnoubena s Rudolfem Habsburským, do kterého se později i zamilovala. Vzájemná láska byla obou manželů několikrát pokoušena a snad i proto mi jejich osud ke konci přišel velmi smutný. Velmi si cením vždy doslovu, kterému se paní autorka na konci věnuje. Krásně napsáno.

knihovnička007
27.09.2019 3 z 5

I tato kniha mé oblíbené spisovatelky historických knih se mi líbila. A je prima, že na konci každé knihy jsou napsány historické souvislosti i další informace o hlavních hrdinech v knize.
Já si vždy zjišťuji další informace hned při čtení a docela mne mrzelo, že takový krásný vztah Kateřiny a její sestry Markéty mít nestihly :(
Nehledě na to, že časově to vůbec neseděly, když se vdávala ve 12letech.
Ale jinak příjemné, odpočinkové čtení, včetně historických informací.

Kniha Kateřina Lucemburská v seznamech

v Mé knihovně56x