Kavárna na konci světa přehled

Kavárna na konci světa
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514343/bmid_kavarna-na-konci-sveta-Ywf-514343.jpeg 4 118 118

Reklamní manažer John se cestou na dovolenou, kde chce uniknout frustraci z práce, účtů a do jisté míry i života obecně, ocitne v malé kavárně uprostřed ničeho – chce si tam odpočinout a dát si v klidu něco k jídlu. Na zadní straně jídelního lístku ho ale zarazí tři neobvyklé otázky: Proč jste tady? Bojíte se smrti? Cítíte se naplnění? Cesta na vytouženou dovolenou se tak stává exkurzí do vlastního nitra a hledáním východiska z koloběhu života a pocitu ztráty kontroly nad svým osudem. Jednoduchý příběh, který dokáže změnit život každému, kdo se v něm snaží najít své místo. Hlavním poselstvím této útlé knihy je návod, jak vykročit na cestu k plnohodnotnému životu. Člověk by neměl snít o tom, co bude dělat v důchodu, až bude mít čas všechno si užít. Život se nemá odkládat, ale žít. I když jsme přesvědčení, že o smyslu své existence už víme všechno, nikdy jsme se nad ním ve skutečnosti hluboce nezamysleli. Příběhy o karetě obrovské nebo rybářovi jsou prosté, ale naplněné základní moudrostí o nesmyslném pachtění nás lidí.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: ekniha , Kazda

The Cafe on the Edge of the World, 2003

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kavárna na konci světa. Přihlašte se a napište ho.

kristyna.havlov
30.09.2024 4 z 5

Milá, oddychová kniha. Na tento způsob jsem přečetla už dost knih a přesto si myslím, že mi tato kniha něco nového přinesla. Uvnitř jsou i krásné ilustrace. Kniha je tenká, člověk by ji přečetl za chvilku, ale já si s ní dávala trochu na čas, abych o ní mohla taky přemýšlet. Myslím, že neuděláte chybu, když si ji přečtěte a uděláte si tak klidnou chvilku pro sebe, třeba s čajem v ruce :)

Meg1
22.08.2024 1 z 5

Zklamání a nuda. To jsou asi jediná dvě slova, která pro knihu mám :-(.

kikies
14.08.2024 4 z 5

Příjemné zastavení a zamyšlení nad smyslem života. Nic převratného, o tomtéž již psalo mnoho jiných, ale zase trochu jiný úhel pohledu zasazený do jiného prostředí s jinými postavami. Kratinké, čtivé a určitě přínosné.

Pověst potížistky, Ve stínu popela a další knižní novinky (13. týden)

26.03.2023

Kniha Kavárna na konci světa v seznamech