Svěží vítr přehled
Anne Jacobs
Kavárna U Anděla / Kaviareň U anjela série
< 4. díl
Wiesbaden, 1961. Poté co Hilda Kochová zmodernizuje rodinnou kavárnu a s velkou obětavostí ji vede, její bratr Vilhelm ji chce naprosto nečekaně připravit o obchodní vedení. Jeho životní sen o kariéře u filmu ztroskotal, zatímco jeho žena Karin slaví jako herečka velké úspěchy. Také s vinicí Hildina manžela Jeana-Jasquese to nevypadá nejlépe. Poté, co začne najednou kolovat ve Wiesbadenu zlá pomluva, všichni se začnou o existenci své kavárny strachovat.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2024 , Ikar (ČR)Originální název:
Ein frischer Wind, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svěží vítr. Přihlašte se a napište ho.
Tuto sérii si vybírám jako oddechové čtení a vždy se do příběhu ponořím a hltám stránku za stránkou. Těším se na další díl.
Musím se přiznat, že mě překvapilo zjištění, že Kavárna u Anděla má další pokračování, a můj úžas stále trvá, neboť tento díl příběh neuzavírá a chystají se další pokračování.
I já jsem měla obavy, zda si budu předešlý děj dostatečně pamatovat, aby mi četba pokračování po tak dlouhé době nečinila potíže a abych si ji dokázala užít.
Jak je z mého hodnocení 5* zřejmé, obavy byly naprosto zbytečné! Autorce se podařilo skvěle navázat na předchozí knihu a od prvních stránek jsem byla zcela vtažena do příběhu. Atmosféra šedesátých let 20. století, postavy i prostředí jsou zde vykresleny tak živě, že kniha přímo pulzuje životem. Už teď se nemohu dočkat dalšího pokračování!
Svěží vítr, Hadrové panenky nelžou a další knižní novinky (36. týden)
01.09.2024
Kniha Svěží vítr v seznamech
2017 | Panský dům |
2018 | Panský dům a jeho dcery |
2019 | Zlaté časy |
2020 | Nová doba |
2019 | Hortenziová zahrada |
Už čtvrté pokračování Kavárny U anděla s názvem Svěží vítr navazuje krásně na předchozí díly a je opravdu příjemným odpočinkovým čtením o lidech, které už známe a já se těším už na další.