Dny probuzení přehled
Paula Stern (p)
Kávová dynastie série
1. díl >
Pražírna kávy v průběhu věků. První díl historické rodinné ságy s kapkou romantiky. Když se Eberhard Ahrensberg vrátil po válce domů, nalezl jen trosky – otec nacista padl v boji, z domu zbyla ruina, rodinný podnik je zavřený. Aby uživil rodinu, začne pašovat kávu. O mnoho let později se dědičkou kávového impéria Ahrensberg stává Corinne, která miluje vše, co s kávou souvisí. Na rozdíl od svého bratra neprahne po zisku, ale po originalitě. Při bádání v rodinné historii objevuje pohnutou minulost plnou štěstí, zrady a bojovnosti. Cáchy 1945: Když se Eberhard Ahrensberg vrátil po válce domů, nalezl jen trosky – otec nacista padl v boji, z domu zbyla ruina, rodinný podnik je zavřený. Aby uživil rodinu, začne pašovat kávu. Cáchy současnost: Dědičkou kávového impéria Ahrensberg se stává Corinne, která miluje vše, co s kávou souvisí. Na rozdíl od svého bratra Alexandra neprahne po zisku, ale po originalitě a indivudualiě v přístupu k zákazníkům. Při bádání v rodinné historii objevuje pohnutou minulost plnou štěstí, zrady a bojovnosti. Ukáže jí cestu? Paula Stern je pseudonym německé spisovatelky Susanne Oswald. Je autorkou knih pro děti a mládež, thrillerů a románů pro ženy. V trilogii Kávová dynastie propojila svou vášeň pro požitek se zájmem o historické události. Čerpala přitom z vlastní zkušenosti s řízením společnosti, jejíž poslání spočívá ve vytváření široké škály chutí s jemnými nuancemi vůní. Žije s manželem a psem v malém městě v jihozápadním Německu.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , MottoOriginální název:
Die Kaffeedynastie: Tage des Aufbruchs, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dny probuzení. Přihlašte se a napište ho.
Zpočátku měl děj náboj, ale konec takový moc sladký a všichni žili šťastně až do smrti.
Milovat a psát, Mezi psychopaty a další knižní novinky (16. týden)
17.04.2022
Kniha Dny probuzení v seznamech
Nápak na knihu o kávě mi přišel výborný, ten se mi moc líbil, ale ten konec byl tak moc jak z červené knihovny, proto 4*, ale už jsem zvědavá na pokračování:)