Mrtvá beze jména přehled
Patricia Cornwell
Kay Scarpettová série
Vánoce, svátky klidu a míru. Ve vzduchu se však vznáší podivný opar smrti. Mnohonásobný, mimořádně brutální vrah Temple Brooks Gault (známý z příběhu Výjimečný trest) znovu zaútočil. Obětí je mladá žena, jejíž zohyzděné tělo bylo nalezeno v zapadlém koutě zasněženého newyorského Central Parku.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrtvá beze jména. Přihlašte se a napište ho.
Pravděpodobně poslední kniha tohoto roku.
Vánoční čas s touto knihou nebyl špatný. Mělo to spád, ale občas jsem se byla mírně mimo. A souhlasím, že ten konec byl trochu hrr. Určitě budu číst dál. Teď si ale dám od Kay a jejích blízkých trochu pauzu.
(31. 12. 22 - 29 221 - 66)
Knížka byla jedna z lepších od autorky, ale ten konec mi přišel takový moc rychlý a nepropracovaný. Určitě se to dalo zakončit i mnohem líp. Celkově ale kniha měla slušné parametry.
Knižní novinky (14. - 21. 1.)
13.01.2013
Kniha Mrtvá beze jména v seznamech
2000 | Za řekou Styx |
2002 | Nakažlivá smrt |
2009 | Kniha mrtvých |
2005 | Moucha |
2008 | V ohrožení |
Po více než roce jsem se vrátil k této sérii a opět jsem byl hodně spokojený s úrovní této knihy. Snad jen ten konec byl příliš rychle odbytý. Myslel jsem si, že to bude větší drama.
Jak už jsem psal u předchozího dílu, mohlo by trochu vadit, pokud by i v dalších dílech byla soudní patoložka s právnickým a lékařským vzděláním ve vyšetřování případů popředu před FBI a všemi ostatními bezpečnostními složkami.
Celá tato řada s Kay Scarpettovou je hodně dlouhá. Právě jsem zjistil, že jsem touto knihou dokončil první čtvrtinu zatím vydaných knih. Takže se ještě docela dlouho můžu bavit čtením řešení dalších případů.