Každé další léto přehled
Carley Fortune
Seznámili se jako děti a během šesti let, kdy se vídali o letních prázdninách, jejich kamarádství zvolna přerostlo v lásku. Pak přišel náhlý zlom a stačilo jediné zaškobrtnutí, jediná nerozvážnost, aby všechno bylo zničeno. A o jednom osudném víkendu ztroskotal i pokus dát to znovu do pořádku. Říká se, že dvakrát nevstoupíš do jedné řeky, a pro Persefonu Fraserovou to od chvíle, kdy se před více než deseti lety dopustila největší chyby svého života, platí dvojnásob. Už není dospívající dívkou, která tráví bezstarostné léto uprostřed divoké přírody na břehu třpytivého jezera, ale seriózní a úspěšnou mladou ženou. Bydlí ve stylovém bytě, veškerý svůj čas tráví převážně v práci a užívá si radovánek městského života. Přestože je neustále obklopena přáteli a o partnery také nemá nouzi, nikoho si k tělu moc nepouští a do srdce už vůbec ne. Vše se ovšem změní, když jí jednoho dne kdosi zavolá z neznámého čísla. Tu se Persefona rázem v duchu vrátí o dvanáct let zpátky, na staré známé místo v Barrys Bay. Věci se dávají do pohybu a ona se zanedlouho znovu ocitne tváří tvář svému osudovému muži Samu Florekovi, o kterém kdysi bývala přesvědčena, že bez něj nemůže žít.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , RedOriginální název:
Every Summer After, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Každé další léto. Přihlašte se a napište ho.
Skvěle napsaná kniha. Musím hodnotit plným počtem, protože nemám co vytknout.
Je to oddechové, smutné, romantické, vtipné a ze života. Jen si nejsem jistá jak často se v realitě takové chyby odpouští.
Nádherný příběh, ve kterém nechybí láska, bolest, vina, vyčítání, odpuštění, napětí, romantika a kamarádství.
Nečekala bych, že mě nějaká kniha dokáže každou kapitolu držet v napětí. Hltala jsem každou stránku a těšila se, co přijde dál. Tajemství, které se ukázalo až na celém závěru knihy jsem vůbec nečekala, celou dobu jsem si v hlavě přehrávala, co by mohlo přijít, ale to, co nakonec přišlo, bylo nečekané. Moc mě bavilo, jak se kapitoly střídaly příběhem z minulosti a přítomnosti. Jedno velké doporučení.
Pád Númenoru, Panský dům a další knižní novinky (36. týden)
03.09.2023
„Nejsem divna, jsem limitovana edice.“
„,,Nechci, aby to vyznělo špatně, ale myslím si, že si možná děláš až příliš velké starosti s tím, co si ostatní myslí."“
„,,Nezáleží na tom, co si ostatní myslí o tobě, protože pokud se jim na tobě něco nelíbí, je to jejich problém."“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Každé další léto v seznamech
Krásná (skoro) letní romance, se sympatickými hlavními postavami, i když si to u mě Percy ke konci trochu pokazila - ani ne tak tím, co provedlo Samovi a kolem čeho se vlastně celá linka z přítomnosti točí (což jsem odhadla hned někdy v první čtvrtině knihy a malinko mě zklamalo, že jsem se opravdu nemýlila), ale tím, jak se zachovala ke své kamarádce. Retrospektivní linka z dětství/dospívání byla moc krásná a opravdu doooost slow burn, což mi ani v nejmenším nevadilo.
Za předvídatelnost a lehkou neoriginalitu jedna hvězda dolů, ale mezi jednohubkami na téma "friends to lovers" určitě vysoký nadprůměr.