Každý klame přehled

Každý klame
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431329/bmid_kazdy-klame-JRz-431329.jpg 4 52 52

Každý klame ponúka fascinujúce, prekvapujúce a niekedy aj smiešne nahliadnutia do všetkého, od ekonómie po etiku, šport, od rasy po pohlavie a ďalšie, všetky čerpané zo sveta Big data. Aké percento bielych voličov nehlasovalo za Baracka Obamu, pretože je čierny? Ovplyvňuje to, kam chodíte do školy, akí ste v živote úspešní? Uprednostňujú rodičia tajne synov pred dcérami? Ovplyvňujú násilné filmy mieru kriminality? Dokážete poraziť akciový trh? Ako pravidelne klameme o našom sexuálnom živote a kto si menej verí, keď ide o sex, muži alebo ženy? Seth Stephens-Davidowitz skúma tieto otázky a ponúka odhalenia, ktoré nám môžu pomôcť lepšie porozumieť sebe a nášmu životu. Odhaľuje predpojatosti hlboko zabudované v nás, informácie, ktoré môžeme použiť na zmenu našej kultúry, a otázky, ktoré sa bojíme opýtať a ktoré by mohli mať zásadný význam pre naše zdravie – psychické aj fyzické. Každý z nás je obklopený Veľkými dátami a ich vplyv sa znásobuje. Každý klame nás vyzýva, aby sme premýšľali inak o tom, ako vidíme svet.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

Everybody Lies: Big Data, New Data, and What the Internet Can Tell Us About Who We Really Are , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Každý klame. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Vec1980
18.12.2023 3 z 5

Přestože je knížka už lehce staršího data a Big data se mění více než rychle. Určitě zajímavý náhled do logiky dat, analýz a použití výsledků.

Christeene
28.03.2022 2 z 5

Nenadchne, ale asi ani neurazi. Znovu bych si ji asi neprecetla. Zadne wow se pro mne nekonalo. Pro nekoho to muze byt zajimave, ale pro nekoho, kdo pracuje s internetem a daty a trosku se zamysli, tak opravdu zadna bomba. Navic pasaze se dost opakovaly.


LouisLagrange
02.01.2022 2 z 5

Největší problém jsem měl s osobou autora. Absolvent filozofické fakulty si udělá doktorát díky tlačítku „hledat“ na googlu a hned se považuje za mistra světa v porozumění lidské společnosti. Celá knížka je prakticky stále o tom samém, není neobvyklé přeskakování mezi tématy v průběhu několika stránek. Hodně věcí popisovaných v knize se týká USA, takže českému čtenáři to mnoho nedá. Navíc autor v průběhu textu nijak neskrývá svoje politické názory, což do daného typu knihy dle mého absolutně nepatří. Abych jen nekritizoval, některé pasáže byly opravdu k zamyšlení. Ale celkově spíše zklamání.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (10. týden)

03.03.2019


Knižní novinky (8. týden)

17.02.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Každý klame v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených66x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených4x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst92x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

internet

Autorovy knížky

2019  72%Všichni lžou