Kaziměsti přehled

Kaziměsti
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545679/bmid_kazimesti.jpg 4 315 315

Čtveřice přátel naskočí jednoho dne do přijíždějící tramvaje číslo 0 a ta je zaveze do Nikam. Zjišťují, že město, ve kterém žijí a studují, má druhou tvář. Sněží v něm papír, tramvajové koleje tvoří horské dráhy, krysy se mění ve stíny a jsou v něm domy, ulice a celé čtvrti, o kterých většina lidí nemá tušení. Zlákáni plejádou divů a zázraků se rozhodnou sem přestěhovat. Jenže město je nakaženo nemocí…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kaziměsti. Přihlašte se a napište ho.

Andynka
28.09.2024 3 z 5

Pane jo.... tohle bylo tedy čtení. Celou dobu si říkáte, kdy přijde vysvětlení o čem příběh má pořádně být. A ono to nepřichází.
Za to dostanete brutální dávku autorovi fantazie, která je opravdu neuvěřitelná. A to tak, že občas bylo těžké si i něco představit.
Ale bylo to tak moc zajímavé, že jsem nedokázala přestat číst. A konec mě nakonec dostal. Díky němu jsem se rozhodla pro 3 hvězdičky.
Kniha je jeden velky kotlík bujné fantazie, kdy k něčemu směřoval, ale pořádně tam nedoplul. Bylo to velmi zajímavé a netradiční čtení, které jsem si nakonec užila.
Ale znova už se do tohohle světa vrátit nechci.

Deia
11.08.2024 2 z 5

Priznám sa, že knihu som si chcela prečítať hlavne pre to, že sa odohráva v Olomouci, v meste, v ktorom som tiež študovala. Ale väčšina sa odohráva v tom druhom meste, takže to je v podstate jedno, aj keď som veľmi rada, že sa do knihy dostala povesť o morovom stĺpe - kto prelezie dierou, ktorá je v ňom, tak vraj určite doštuduje (ja som preliezť nestihla, chytili nás policajti, ale doštudovala som :D). Ináč mi celý príbeh prišiel bez hlavy a päty. Pôsobilo to na mňa, že každá blbosť, ktorá autora napadla, sa dostala do knihy, bolo to až príliš fantazmagorické, nezmyselné, bez nejakých jasných pravidiel. Už od začiatku ma rozčuľovali mená hlavných postáv - sú až príliš divné a nemyslím si, že je veľká šanca, že by sa skamarátili ľudia a všetci mali také odveci mená. A potom aj ich správanie bolo dosť zvláštne, rozhodnutia nelogické, veľa vecí tam nesedelo... K postavám som si vlastne nevybudovala žiadny vzťah. Celý čas som čakala, že na konci sa hlavná postava prebudí niekde v psychiatrickej liečebni a že to celé bude o tom, že sa mu to snívalo alebo niečo také. Neviem, toto naozaj nebolo nič pre mňa a najčastejšia myšlienka pri tejto knihe bola, že ľudia by nemali brať drogy. Ale zas nečítalo sa to zle, to nie.

AirshipPirate
28.07.2024 3 z 5

Bylo to značně psychadelické, řekla bych na úkor příběhu. Okouzlila mě obálka ačkoliv české autory ani urban fantasy nemám moc ráda.

Knižní novinky (25.9. - 8.10.)

28.09.2017

Kniha Kaziměsti v seznamech

prvotina česká fantasy městská (urban) fantasy

Martin Bečan
česká, 1992