Kde sa les dotýka hviezd přehled

Kde sa les dotýka hviezd
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419904/bmid_kde-sa-les-dotyka-hviezd-qy1-419904.jpg 4 268 268

Joanna si v rámci vedeckého výskumu prenajme chatu v horách, aby pozorovala hniezdenie vtákov. Jedného dňa sa pri chate objaví bosé dievčatko v pyžamku, ktoré tvrdí, že prišlo z hviezdy. Prítomnosť dievčatka Joane načisto zmení život a nesmierne ho obohatí. Tento krehký a neuveriteľne ľudský príbeh nám pripomenie, aby sme sa občas zahľadeli na hviezdy a vpustili ich žiarivé svetlo do našich životov.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

Where the Forest Meets the Stars, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kde sa les dotýka hviezd. Přihlašte se a napište ho.

LadaLil
04.03.2025 3 z 5

Bylo to milé, skončilo to dobře, ale nemělo to spád a nápad.

sgjoli
26.01.2025

Na knihu mne nalákala zajímavá anotace. A taky mne na první dobrou upoutala překrásná obálka. Ale jak se říká, obálka není vše. A tady to platí.
Knihu jsem totiž odložila po cca 100 stranách jako nedočtenou. Takhle - obsahově si stojím za tím, že je to zajímavé a že bych ráda věděla, jak kniha dopadne. Jenže pravda je taková, že mi v mém momentálním rozpoložení vůbec neseděl styl psaní. Nedokázala jsem se začíst a cítila jsem, že musím čtení věnovat nezměrně velkou pozornost, příliš mnoho soustředění a až moc se musím snažit. A že mne to čtení tak ve výsledku dost unavuje a já do toho ani nemám chuť. Což mne mrzí, protože obsahem to vypadá na dost zajímavý příběh.
No nic, no. Jelikož se jedná o dárek, co jsem dostala k Vánocům, knihy se zatím zbavovat nebudu - nechám si ji na později a budu doufat, že za jiných podmínek a za jiného myšlenkového rozpoložení mi třeba trochu přepne a já se začtu.
Takhle prostě zatím nedočteno.

Evaho73
05.01.2025 4.5 z 5

Kde se les dotýká hvězd je román, ktorý spája prvky mystiky s hlbokou psychologickou sondou do ľudskej duše. Prostredníctvom pútavého príbehu skúma témy ako strata, uzdravenie, nádej a sila vzťahov. Zaujal ma autorkin opis prírody ako živého prostredia, ktoré má nielen estetický, ale aj symbolický význam. Poetický jazyk a jemná práca s emóciami robia z knihy naozaj podmanivé dielo. Autorka celkom vyvážene udržiava rovnováhu medzi realitou a fantáziou, čím vytvára atmosféru plnú napätia a magického očarenia. Tento román je oslavou krásy života, ktorá sa odkrýva aj v jeho najťažších momentoch.

Ale někdy se musí nejdřív stát něco špatnýho, aby se pak mohlo stát něco dobrýho.

Skoro každá rodina je nějak pošahaná, záleží jenom na tom, kolik je v ní lásky.

Láska přece není zločin.

Kniha Kde sa les dotýka hviezd v seznamech

v Mé knihovně208x