Kdo o tom ví? přehled
Lesley Kara
Astrid Phelpsové je dvaatřicet a po letech, kdy se ne zcela úspěšně živila jako scénografka, se snaží začít znovu – a především vypořádat se závislostí na alkoholu, která ji už o dost připravila. I když by si to všechno představovala úplně jinak, nastěhuje se po návratu z londýnské léčebny ke své střízlivé, bohabojné matce v poklidném přímořském městečku Flinstead. Když se seznámí se sympatickým mladíkem Joshem, zdá se, že i ona možná dostane novou šanci. Všechno ale není tak růžové, jak by mohlo vypadat, protože někdo ví o jejím dřívějším životě víc, než by si přála, a chce, aby zaplatila za své hříchy. Kdo by ale mohl znát její nejtemnější tajemství?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , Ikar (ČR)Originální název:
Who Did You Tell?, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo o tom ví?. Přihlašte se a napište ho.
Druhá kniha od autorky a opět mě bavila. Zaujala mě zmínka o příběhu z knihy Fáma, který se odehrával ve stejném městečku před pouhým rokem.
Jelikož jsem celoživotní abstinent a alkohol mě vůbec neláká, bylo pro mě zajímavé (a trochu i děsivé) číst, co všechno musí alkoholici prožívat a překonávat, když se snaží vyléčit a zůstat střízliví. A to, že musí několikrát denně svádět vnitřní boj sami se sebou a snažit se napravit vše, co v době závislosti způsobili nejen ostatním ve svém okolí, ale i sami sobě, jim tedy vůbec nezávidím.
Pred pár měsíci jsem četla další knihu o alkoholismu, která byla z pohledu rodiny alkoholičky, takže teď už vím, jak to prožívají obě strany.
Jsem moc ráda, že jsem se nenechala odradit poměrně špatným hodnocením a knihu si přečetla.
(SPOILER) Podle anotace mě knihy této autorky moc nezaujaly. Jenže pak jsem Fámu dostala darem a rozhodla se jí dát šanci. Nakonec jsem ji přečetla za jeden den, jak jsem se nemohla odtrhnout a bavilo mě to. A to samé je s touto knihou. Krátké kapitoly mě nutily neustále pokračovat kupředu, už jen proto, abych si ověřila své podezření, že to s Helen nebude tak jednoduché a milé, jak to na první pohled vypadá.
Knižní novinky (40. týden)
27.09.2020
„Když se vás zřekne dítě, je to vrchol odmítnutí. Milionkrát, trilionkrát horší, než když vás opustí milenec nebo manžel.“
„Flinstead má po setmění zatažené závěsy, na nohou pantofle a čeká, až se mu ohřeje kakao.“
„Moře by se nebál jenom blázen. Ve vteřině se může obrátit proti tobě.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Kdo o tom ví? v seznamech
Tato kniha mi oproti Fámě přišla čtivější a ten začátek neměl tak pomalý rozjezd. Krátké kapitoly oceňuji, musela jsem číst pořád dál a dál. A i když teda thriller to byl pro mě takový vlažnější, tak doporučuji.
SPOILER
Od prvního okamžiku, kdy se na scéně objevila Rosie a Helen, jsem si říkala, že mi na nich něco nesedí, že jedna z nich v tom bude určitě zapletená. Tak tedy nakonec Helen, no.. ;)