Kdo rozváže pás Orionu přehled
Aleš Rozehnal
Otázku, zda umí rozvázat Orionův pás, položil Bůh Jobovi, aby mu ukázal jeho místo v uspořádání světa. Pražský advokát Artur Riegerbaum svoje místo zatím nenašel. Jednoho dne se však při řešení jedné z mnoha kauz seznámí s docentem lingvistiky, který vlastní výtisk knihy z 16. století s podivným vzkazem. Na pozadí různých soudních případů, ale zejména podivného pokusu o vraždu malé holčičky Artur zjistí, že vzkaz je vlastně začátkem trasy na mapě Prahy, která možná vede k rozřešení matematického vzorce existence vesmíru a života.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo rozváže pás Orionu. Přihlašte se a napište ho.
Taky nechápu proč má tato kniha tak špatné hodnocení. Vždyť je to tak příjemné čtení! Jde o šifru mistra Leonarda zasazenou do Prahy, jenom zde chybí genius a psychopat, což je mně osobně spíše sympatické. Šifry se řeší ze zájmu o ně, ne proto, že nám někdo vyhrožuje.
Jenom docent dle mého odhadu není jazykovědec, ale spíš jazykový modul chat GPT. Za to jednu hvězdu dolů. Autor dle mého názoru zvolil jazykovědce proto, aby se s Arturem mohli potkávat v Celetné. Jinak si to neumím vysvětlit.
Děkuji autorovi za komentáře k roku 1968, udeřil hřebíček na hlavičku.
Knižní novinky (6. týden)
07.02.2021
Kniha Kdo rozváže pás Orionu v seznamech
2021 | Kdo rozváže pás Orionu |
2016 | Nový občanský zákoník - Úskalí věcných práv |
2024 | Na opačné straně času |
2007 | Mediální zákony Komentář |
2014 | Obchodní právo |
Překombinovaný Dan Brown v českém podání, prokládaný právními příběhy. Bohužel úplná ztráta času.