Kdo ví, kde budu zítra přehled
Jindřich Šídlo , Tomáš Etzler
![Kdo ví, kde budu zítra Kdo ví, kde budu zítra](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500382/bmid_kdo-vi-kde-budu-zitra-CCD-500382.jpg?v=1660140199)
Jak to dopadne, když si uznávaný komentátor Jindřich Šídlo sedne s Tomášem Etzlerem, spolupracovníkem americké CNN a bývalým reportérem České televize v Číně, a povídají si o novinařině? Co tato profese obnáší dnes, v době Facebooku a Youtube? V čem je americká žurnalistika jiná než evropská, respektive česká? A proč vlastně lidé odcházejí do zahraničí? Dva ostřílení novináři spolu diskutují o řadě vážných i méně vážných témat.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo ví, kde budu zítra. Přihlašte se a napište ho.
![Ada0004 Ada0004](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/368351/m_ada0004-Onp.png?v=1637098946)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Vynikající kniha! T. Etzlera obdivuji za to, co všechno dokázal, jak se vlastní pílí a pracovitostí vypracoval, za jeho otevřenost, pravdomluvnost, čestnost a poctivost, za odvahu naprosto otevřeně a bez jakýchkoliv skrupulí vyjádřit svůj názor a stát si za ním! Děkuji za tak skvělé počtení - seznámení se s profesním životem a hlavně za velice zajímavé nahlédnutí do mnoha světových událostí od člověka, který mi je svými postoji tak blízký. Moc se těším na další knihy.
![lucie.koho lucie.koho](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/329554/m_lucie-koho-658d382f7a9fb.jpg?v=1703753776)
Po dvou předchozích knihách pana Etzlera, pro mě byla tato kniha jako malina. Sice jsem se nic moc nového nedozvěděla, jen něco málo z osobního života pana Etzlera, ale bylo to velmi příjemné čtení. Už se těším na třetí knihu.
Knižní novinky (46. týden)
10.11.2019
Kniha Kdo ví, kde budu zítra v seznamech
v Mé knihovně | 116x |
Není to zrovna literatura, ale velmi užitečný rozhovor. Sice se pan Etzler předvádí, co všechno obětoval, kde všude byl, ale podle toho, co píše, tak toto "předvádění" má setsakra reálný základ a jde spíše o to, co byl všechno ochoten obětovat, aby dosáhl toho, čeho dosáhl - reportér CNN, vedoucí pobočky v Berlíně, budovatel pobočky České televize v Číně, to už samo o sobě je hodno úcty. A s většinou jeho názorů se moc polemizovat nedá, protože jsou podloženy znalostí. Tak proč vlastně malinko tu knihu shazuji? Možná proto, že spíše navnadila na budoucí Etzlerovy knihy, v mnoha ohledech je příliš optimistická (psána v roce 2019 a čtena v roce 2025) - jenom z těch pár zpráv, co přicházejí, se zdá, že prezident Trump se rozhodl nasypat písek do soukolí amerického státu, že zpětně se Bush mladší zdá být rozumným politikem v porovnání s tím, jaké zoufalství přivedlo do čela současného. Ale možná, že má pan Etzler pravdu v tom, že mnozí dnešní poctiví novináři pracují na budoucí alternativě. Tak uvidíme.