Kdokoliv přehled
Sarah Sprinz
Akademie Dunbridge série
Nerozlučné přátelství Tori a Sinclaira z jedenáctého ročníku Akademie Dunbridge se v poslední době začíná hroutit, ačkoliv je zdánlivě všechno v nejlepším pořádku. Tori randí se školním idolem Valentinem, přestože ji před ním kamarádi varují. Sinclair se zase díky roli ve školní hře ocitá na pódiu s Eleanor, po níž pokukuje už několik let. Ani jeden z přátel se však se vztahem toho druhého nedokáže smířit. Spojuje je právě už jen školní divadlo, kde on hraje hlavní roli a ona pomáhá s režií, a také boj za stejné školní uniformy pro kluky i holky. Dokážou si Tori a Sinclair konečně přiznat, co k sobě skutečně cítí? Překonají strach z odmítnutí a pocit méněcennosti na jedné straně a rodinné problémy s alkoholem na straně druhé? Neskončí jejich vztah katastrofou jako hra Romeo a Julie, kterou společně nacvičují?... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2023 , RedOriginální název:
Anyone, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdokoliv. Přihlašte se a napište ho.
,,Kdybych směla za celý život dostat jen jeden jediný polibek, tak bych si vybrala tenhle. Oči se mi samy od sebe zavřou, nahmatám jeho tělo, jeho pevná ramena. Musím mírně zaklonit hlavu, jak je vysoký. A zapomenu dýchat."
Druhý díl,začíná tam kde první končí..tady jsem je chvílemi nechápala jak můžou být tak slepí a nevidět co cítí ten druhý..
Po nadšení z prvního dílu, jsem se vrátila k sérii, ale druhý díl pro mě už nebylo takové wauu, některé scény zbytečně zdlouhavé, taková milá nenáročná oddechovka
Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)
15.10.2023
Kniha Kdokoliv v seznamech
2021 | Co když se utopíme |
2022 | Co když zůstaneme |
2023 | Kdekoliv |
2022 | Co když uvěříme |
2023 | Kdokoliv |
Na tenhle díl jsem se hrozně těšila, jelikož knihy od autorky zbožňuji a taktéž i předchozí díl z Akademie Dunbridge. Prostředí mě přirostlo k srdci, proto jsem se chtěla vratit a zažít další romanci.
V tomhle díle jsou hlavními postavami - Sinclaire alias Charles a Viktoria alias Tori. Oba znám už z prvního dílu a těšila jsem se na jejich příběh, který popravdě řečeno byl odlišný od toho předchozího.
Kniha vypráví příběh o lásce mezi dvěma nejlepšími přáteli, který se bojí přiznat, že jsou do sebe zamilovaní. Někdy je těžké se rozhodnout, jestli dáte přednost lásce nebo dlouholetému přátelství. Ale tady je od začátku jasné, že ti dva musí skončit spolu. Ale jak k tomu dojde se už musíte dozvědět z knihy. Někdy to bylo napínavé, někdy prvoplánové, ale i přesto mě to bavilo do konce. Tyhle příběhy se mi v tomto náročném podzimním období hodí a věřím, že i vám přijdou vhod. Nemusíte nad ničem přemýšlet.
Ze začátku mi byla překvapivě nepříjemná Tori a její myšlenkové pochody. Ale od poloviny děje jsem ji rozumněla stále víc a víc. A Charles byl od začátku do konce miláček, i přesto, že dělal věci, které dělal. Rozumněla jsem mu a jsem ráda, že jejich příběh měl happy end. Asi nejvíc mě štval Val, ale těch postav bylo více. Líbilo se mi, že se Tori a spol nevzdali a bojovali za takkovou mini uniformovou reformu. To se cení.
A ten konec? Rychle si musím přečíst i třetí díl. Naštěstí Charlesův a Torin příběh skončil koncem knihy, ale na konci se nakousl začátek toho posledního dílu. takže mi asi nezbývá nic jiného než se pustit i do toho.
Nicméně autorka nezklamala ani zde, ale věřím, že ten poslední a myslím i závěrečný díl bude o něco lepší a hoden na 5 hvězdičkové hodnocení.