Kdy bude konečně zase všechno takové, jaké to nikdy nebylo přehled
Joachim Meyerhoff
![Kdy bude konečně zase všechno takové, jaké to nikdy nebylo Kdy bude konečně zase všechno takové, jaké to nikdy nebylo](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242666/bmid_kdy-bude-konecne-zase-vsechno-takov-9SV-242666.jpg?v=1539034080)
Joachim bydlí s rodiči a dvěma staršími bratry v psychiatrické léčebně, kterou řídí jeho tatínek. Díky tomu Joachim odmalička naráží na ne zcela běžné situace: na zádech ho vozí jeden z pacientů a divoce přitom zvoní na zvony, jiný obyvatel kliniky mu kreslí příčné řezy kočkou a na narozeninové oslavy nepřicházejí upjatí a sváteční hosté, nýbrž třeba Kimberly, která jí raději sedmikrásky než dort. Když si už dospělý Joachim vybavuje zdánlivě banální a humorné historky z dětství, vysvitne z mozaiky vzpomínek trochu jiný obraz toho, jaké to tenkrát (ne)bylo.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2015 , PlusOriginální název:
Wann wird es endlich wieder so, wie es nie war, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdy bude konečně zase všechno takové, jaké to nikdy nebylo. Přihlašte se a napište ho.
![budejka budejka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Už jen ten název je geniální a vzbuzoval ve mně touhu si knihu přečíst.
Pro mne velmi silná kniha, četla se téměř sama. Pouze asi ve dvou třetinách jsem měla dojem, jako bych čelta něco jiného... Moc se mi líbil jazyk, popisy postav, příběh i postavy mají v sobě něco irvingovského! Kniha čtenáře přivádí ke smíchu, ale i slzám.
Doporučuji!
![knihyKeMne knihyKeMne](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/289670/m_knihykemne-658bbb6b80794.jpg?v=1703656299)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Přemýšlím, co měla tahle kniha lidem dát. Zdá se být autobiografií, a autor jako by se vzpomínáním a psaním snažil nějak vyrovnat se svým životem. Pevně doufám, že úspěšně. Ale nejsem až takový masochista, aby mě bavilo tohle číst. Jak ponuré, jak depresívní!
Téma ale znělo lákavě, bohužel se z kliniky stala spíš obyčejná kulisa všedního života jedné rodiny s drobnými příhodami i problémy, jaké život přináší.
Hodnotila bych i níž, nu ale první třetina knihy byla ještě celkem čitelná.
Kniha Kdy bude konečně zase všechno takové, jaké to nikdy nebylo v seznamech
v Mé knihovně | 30x |
Autorovy knížky
2015 | ![]() |
Velmi zajímavá kniha s vtipnými i smutnými momenty.