Kdyby ze světa zmizely kočky přehled
Genki Kawamura

Co byste dělali, kdybyste zjistili, že brzo zemřete? A co teprve tehdy, kdyby se před vámi objevil Ďábel s nabídkou, že vám život prodlouží? Má to však jeden háček. Za každý den vašeho života navíc musí ze světa něco nadobro zmizet. Přesně v takové situaci se ocitne hrdina románu Kdyby ze světa zmizely kočky, pošťák, který žije v malém bytě se svým kocourem jménem pan Zelí. Jednoho dne mu lékař oznámí, že mu kvůli nádoru na mozku už nezbývá moc času. Objeví se však Ďábel s nabídku, která se zdánlivě neodmítá. Hrdina pak každý den musí čelit volbě, zda nechá něco trvale zmizet ze světa, aby na něm on sám mohl zůstat o den déle. Situace na hranici mezi životem a smrtí ho donutí přehodnotit nejen cenu každodenních samozřejmostí, ale také svůj vlastní dosavadní život.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno:Originální název:
世界から猫が消えたなら (Sekai kara neko ga kietanara), 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdyby ze světa zmizely kočky. Přihlašte se a napište ho.

Knížka je totální ždímačka citů, skoro bych řekla až na hraně kýče, ale, páni, na mě to teda zafungovalo, a to ani nemám kočku. Hlavního hrdiny mi bylo hrozně líto. Kluk, který nedokázal navázat hlubší vztah s nikým krom vlastní mámy, spokojil se s málem, no, spíš s minimem, a na konci života musel svůj malý život neslavně zbilancovat. Co vám budu povídat, donutí vás to zamyslet se, jak to v životě vedete vy a co po vás zbyde. A jelikož mám ráda japonský vibe, dávám čtyři hvězdy.

Kniha, která mi padla do oka názvem. Kniha, která mě před čtením přinutila přemýšlet, jaký by byl svět, kdybych doma neměl to malé chlupaté klubko, mojí Whiskey, a žádné jiné chlupaté vrnící klubko by nebylo ani nikde jinde doma - a to mi bylo smutno. A pak jsem začal číst a vlastně mi bylo smutno celou dobu.
100 nejčtenějších knih roku 2024
27.12.2024
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)
02.09.2024
Do ráje, Království obávaných a další knižní novinky (35. týden)
27.08.2023
„Málem jsi nám umřel . . . no, stejně budeš za chvíli pod drnem!“
„Lidé v momentě, kdy vynalezli mobil, vynalezli také neklid, který vzniká s jeho absencí.“
„Nepamatuju si čísla kamarádů, kolegů, dokonce ani rodičů. Svoje vztahy a paměť jsem kompletně svěřil svému mobilu.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Kdyby ze světa zmizely kočky v seznamech
v Přečtených | 1 005x |
v Mé knihovně | 184x |
Zaujímavý koncept zničený fádnym spracovaním. A po filozofickej stránke sa z toho dalo určite vytrieskať viac. Nehovoriac o emóciách.