Kdybych tě našla přehled

Kdybych tě našla
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414590/bmid_kdybych-te-nasla-Qbh-414590.jpg 4 150 150

Sedmnáctiletá Angie žije jen s mámou. Její otec zemřel, ještě než se narodila, a máma o něm skoro nemluví. Angie už se dávno vzdala naděje, že by se o něm někdy něco dozvěděla. Dokonce ani netuší, jak vypadal. Dokud nenajde v komodě obálku s fotografií, na níž je usměvavý mladík v objetí šťastného děvčete. Okamžitě pochopí, na koho se dívá, a jelikož jí nález nedá spát, rozhodne se začít pátrat. Když objeví důkazy o tom, že by dokonce mohla mít strýčka, začnou v ní hlodat pochybnosti. Co když jí máma lhala? Co když je všechno úplně jinak? Ve společnosti bývalého přítele se Angie vydává z Nového Mexika do Los Angeles, aby tam hledala svého otce. Cestou se dovídá nelehkou pravdu nejen o něm, ale taky o sobě...... celý text

Literatura světová Romány Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (ČR)

In Search Of Us, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdybych tě našla. Přihlašte se a napište ho.

eva3992
15.12.2024 3 z 5

Angie je sedmnáct, žije se svou matkou, otce nepoznala, neboť zemřel ještě předtím, než se narodila. Moc toho o něm neví a když jednou náhodou najde jeho fotografii a postupně zjišťuje, že má i strýčka, vydává se na dlouhou cestu za svou rodinou.

Tuto knížku jsem si vybrala kvůli splnění čtenářské výzvy, musím však uznat, že mě zaujala i svou nádhernou obálkou. Je to čtení pro mladé, ale rozhodně si knihu mohou dopřát i životem zkušenější čtenáři

Je tu spousta muziky a knih, což mám v příbězích ráda. Děj má spád, je to čtivé. Postupně odhalujeme rodinné tajemství, a to ve dvou časových rovinách. Právě v tomto střídání minulosti a přítomnosti jsem měla drobný problém, neboť matka i dcera měly podobné vyjadřování a já se občas ztrácela, v jaké době se právě nacházím.

Autorka do knihy zařadila spoustu vážných témat, nebudu vám říkat, která to jsou, abych neprozradila víc, než je potřeba, ale určitě tam jednotlivá témata zakomponovala zajímavě.

To, jak celý příběh vyřešila, co vlastně bylo tím tajemstvím, tak mě překvapilo. Takovýto závěr jsem nečekala, ale bohužel mi ani vůbec nesedl. Něco se mi v knize líbilo více, něco méně, k něčemu bych měla i více připomínek, ale přeci jenom na závěr i nějaká ta slzička ukápla, takže jako celek, to byla vcelku fajn kniha.

Luccinda
26.08.2024 3 z 5

Tohle byl opravdu krásný a jedinečný příběh dvou dívek, sedmnáctileté Angie a její maminky Marylin. Angie nikdy nepoznala svého otce a Marylin o něm odmítá se svou dcerou mluvit. Proto, když se Angie naskytne příležitost dozvědět se, co se v minulosti stalo, neváhá a vydá se hledat člověka, který by jí mohl poskytnout odpovědi. Mezitím sledujeme život mladé Marylin a její osudové lásky, která ale bohužel skončila příliš brzy.

Ačkoliv je knížka plná těžkých témat a smutných momentů, nedokázala vyvolat prakticky žádné emoce. Postava Angie mi příliš nesedla a její vyprávění mě nechávalo chladnou, o něco více mě bavil příběh Marylin, hlavně kvůli tomu, že mě zajímalo, co se v minulosti stalo.

Nebylo to špatné čtení, jen jsem asi čekala víc. A také je pravda, že to bylo místy až příliš zdlouhavé, 400 stránek je na podobnou knihu už přece jen trošku moc.

werick
03.06.2024 5 z 5

Pěkný čtivý příběh, vyprávěný ze dvou retrospektiv matky a dcery. Čekala jsem trochu jiný konec, ale to je jen o mé fantazii

Knižní novinky (44. týden)

27.10.2019

Kniha Kdybych tě našla v seznamech