Kdybys mě teď viděla přehled

Kdybys mě teď viděla
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238485/mid_kdybys-me-ted-videla-eDH-238485.jpg 4 308 308

On je neviditelný. Ona nevěří na lásku. Mohlo by jim to spolu vyjít? Od chvíle, co Ivan uviděl Elizabeth poprvé, miloval ji celým svým srdcem. Přeje si jen jediné – být navěky součástí jejího života. Sedává s ní v obýváku u televize, radí jí s výběrem barev při práci v designérském studiu, jemně svou lásku hladí po spáncích, než usne. Elizabeth však o ničem z toho neví – Ivan je totiž neviditelný kamarád jejího adoptovaného synovce Luka. Není ale ani v nejmenším vymyšlený! K smrti rád jí kuře a olivy, jeho oblíbená barva je modrá a má neobyčejný cit pro zklamané a zlomené dětské duše. Ivan takovým dětem pomáhá najít v sobě odvahu a neztratit se ve světě dospělých.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto

If you could see me now, 2005

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdybys mě teď viděla. Přihlašte se a napište ho.

Josh
12.11.2024 1 z 5

Ne, nepomohlo nic, ani přeskakování stránek, ani snaha o pochopení postav včetně imaginárních, ani přivření obou očí:-( Takže za mne by ani zkrácení knihy příběhu nepomohlo;-) Psát zda z knihy pocity smutné či hezké, depresivní či povzbudivé tak tentokrát nemá smysl....

*Pájuše*
29.08.2024 2 z 5

(SPOILER) Tak nevím, co si o knize myslet. Pokud budeme brát v potaz "imaginárního kamaráda" pro děti, asi bych proti tomu nic neměla, ale pro dospělého? To mi přišlo hodně přes míru. Mělo to i zvláštní zpracování, které ne že by bylo špatně vystavěné, ale prostě za a) něco tomu chybělo, za b) nepřišlo vám to reálné a za c) hodně to pokulhávalo v samotném celku. Ani hlavní hrdinka nebyla jedna z těch, kterou byste si okamžitě zamilovali a za celou dobu čtení jsem se k ní nedokázala přiblížit. Jasně, neprošla jsem si alkoholickou matkou ani opuštěností vlastní rodiny jako dítě, ale zároveň jsem jí nedokázala litovat. Bylo mi tak nějak jedno, co se stane.
Pro mě to byl spíš depresivní, než romantický příběh. Konec byl za mě jediné možné řešení, ale zase to bylo "důstojné" zakončení a proto jsem se rozhodla dát o jednu hvězdu navíc. Kniha si jistě najde své čtenáře, já ale mezi ně patřit nebudu. Jak už tu někdo napsal: nebýt čtenářské výzvy, po této knize bych nesáhla.

Blanc2301
23.07.2024 5 z 5

Moc milé, zase úplně něco jiného, než běžně čtu. Krátké kapitoly, takže se četlo rychle. Prostě taková oddechovka, která ale ve mně zanechala hezký pocit.

Kniha Kdybys mě teď viděla v seznamech

Cecelia Ahern
irská, 1981