Když krev promluví přehled
Dana Stabenow
Kate Shugaková série
KATE SHUGAKOVÁ PÁTRÁ NA SNĚMU ALJAŠSKÝCH DOMORODÝCH KMENŮ PO VRAHOVI SVÉ PŘÍBUZNÉ... Do rezervace dorazil podzim a s ním i chladný, svěží vzduch. Soukromá vyšetřovatelka Kate Shugaková si chce klidné říjnové týdny vychutnat na své odlehlé usedlosti, ale její babička Jekaterina, rázná matriarcha klanu Shugakových, má s Kate jiné plány. V Anchorage se koná sjezd Aljašské federace domorodých kmenů a kromě nakupování a klevetění čeká zástupce všech asociací jedno velice důležité rozhodnutí. Dost důležité na to, aby vrhlo stín podezření na nedávnou smrt jedné z členek rady. Kate se od politiky vždycky držela dál, jenže zesnulá byla její příbuzná, a tak se neochotně nechává vtáhnout do víru intrik, lží a tajemství a pouští se do vyšetřování, které ji přivede na rozcestí mezi tradičním a moderním světem a také jí ukáže, jak moc je svázána s rodnou zemí a co všechno je pro ni ochotná udělat.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2023 , AudiotekaOriginální název:
Blood Will Tell, 1996
Interpreti: Lucie Juřičková
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když krev promluví. Přihlašte se a napište ho.
Série s vyšetřovatelkou Kate Shugakovou se mi líbí a dobře se čte. Příběh a zápletka byla jako vždy zajímavá a prostředí Aljašky jakbysmet. Autorce odpustím, že některé věci nebyly dotažené, nebo naopak až příliš přitažené za vlasy, a těším se na další díl. I když se mi tento díl zdál o trochu slabší, tato série si mě už získala.
Tento díl se mi zdál nejslabší. Chyběla tam detektivní linka, která tvořila páteř předchozích dílů. Popisné stati byly příšerně dlouhé, dopodrobna třeba víme, co má Kate ve spíži a jak naložila s lososem.
Další mínus pro mě je, jak Kate naložila s manželkou Jacka. Ukradne jí kartu, vybílí jí účet, aby neměla na právníka při soudním sporu a to je v pořádku?
Trochu u mě holka ztratila kredit.... Uvidíme, snad další díl bude lepší.
Poslední Mona Lisa a další knižní novinky (12. týden)
21.03.2022
Kniha Když krev promluví v seznamech
vraždy detektivní a krimi romány Aljaška intriky rodný kraj totemy severské krimi domorodé kmeny sníh, vločky Aleuťané, AleutiAutorovy další knížky
2019 | Chladný den pro vraždu |
2019 | Devátá oběť |
2020 | Pod hladinou |
2021 | Černé zlato |
2021 | Hra s ohněm |
Stejně jako předchozí díl.
Nic moc.