Když legendy umírají přehled
Hal Borland
Vyprávění a poutavý příběh o osudech indiánů ve 20. století.Hrdina Tom z kmene Utahů jež se narodil v rezervaci. prožívá dramatická i krutá setkání se světem bělochů. po střetnutí s lidskou proradností prchá spolu s rodinou před policií. Zoufalý boj o život v horské pustině se rozehrává.
Literatura světová Romány
Vydáno: 1977 , SvobodaOriginální název:
When the Legends Die, 1963
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když legendy umírají. Přihlašte se a napište ho.
Tato kniha, která vypráví o vykořenění indiánů na začátku dvacátého století, má pro nás svým psychologickým zamyšlením přesah dodneška. Vždy má totiž význam udržovat zvyky starých předků a měli bychom si je připomínat. Po tom, kdy na ně zapomeneme už bude velmi pozdě. Neměli bychom opovrhovat ani sepětím s přírodou, díky níž tu máme možnost žít.
Je to kniha o hledání sama sebe. I když rodeo v knize zaujímá větší část, přesto to není to hlavní. Člověk se musí hodně zamyslet nad sebou a svým životem. Kniha má v sobě silný příběh, je moc pěkná, i když jsem ji ''jen '' poslouchala - krásně načtená a mohla jsem při tom nejen něco dělat, ale taky uvažovat. I nějaká ta slza ukápla.
Kniha Když legendy umírají v seznamech
(SPOILER) AUDIOKNIHA - začátek se mi moc líbil. O starých zvycích Indiánů. O boji s vykořeněním Indiánů z jejich světa. O tom, že někteří Indiáni byli zlí a vypočítaví a participovali na tehdejší situaci. Následovala část, která byla o krocení divokých koní. Tato část mě fakt nebavila, byla dlouhá.. předlouhá. Přemlouvala jsem se, abych knihu doposlouchala. Konec byl jakýsi návrat k duši Indiána. Myšlenka knihy byla dobrá. Dle mého názoru autor zdaleka nevyužil potenciál, který nabízela.