Když narcisté zestárnou přehled

Když narcisté zestárnou
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450678/bmid_kdyz-narciste-zestarnou-VtQ-450678.jpg 4 5 5

Jak vyjít se sebestřednými rodiči. "Vaše vztahy s některým z rodičů nebyly nikdy nejvřelejší, stýkali jste se spíše jen ze zdvořilosti, ale nyní otec či matka zestárli a potřebují pravidelnou pomoc? A vy stojíte před problémem, jak láskyplně podporovat nesmírně obtížného, do sebe zahleděného člověka? Děláte první poslední, ale pořád to nestačí? Kniha nabízí pomoc a podporu dětem stárnoucích a starých narcistických rodičů v obtížných vztahových situacích, zejména když z různých důvodů není možné se s takovým člověkem přestat stýkat. Navíc společnost jejich chování často připisuje pouze chorobám souvisejícím s touto životní fází. Každá kapitola obsahuje krátký test, jehož pomocí lze vyhodnotit situaci konkrétního čtenáře.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: , Portál

Children of the Aging Self-Absorbed: A Guide to Coping with Difficult, Narcissistic Parents and Grandparents, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když narcisté zestárnou. Přihlašte se a napište ho.

los
21.07.2023 2 z 5

očekával jsem odborný text, tohle je spíš motivační příručka, jak upravit své chování a mírnit své emoce při komunikaci s blízkým narcistickým člověkem obecně, ohled na stáří, závažnější nemoc nebo psychickou poruchu autorka nezmiňuje, konkrétní způsoby řešení extrémních případů jednání nenabízí

nevyhovuje mi tento americký způsob sebekoučinku: každá kapitola, každé "cvičení" nebo test začíná slovy "najděte si klidné místo a vezměte si pastelky", sorry jako, na omalovánky už jsem trochu starej

v podstatě lze celou příručku shrnout poučkou: ať už je váš narcistický rodič jakkoli protivný, (pasivně) agresivní, sebelítostivý atd., nenechte se vytočit, respektujte ho a nic si nevyčítejte

Šárkaxx
09.01.2022 5 z 5

Jako psycholog tuto knihu vřele doporučuji - a určitě není vhodná jen pro děti složitých rodičů, ale i např. vztahy pracovní. A i kdyby nebyl nikdo takový v přímém kontaktu, praktická cvičení jsou dobrým základem pro budování sebe-podpory, asertivní komunikace, zvýšení uvědomění vlastních slabých a silných stránek, práce s emocemi. A praktických cvičení a rad je tu skutečně hodně!

Eridan
14.11.2021 5 z 5

Kniha je doslova napěchovaná praktickými cvičeními. Doporučuji číst s tužkou v ruce. Trocha teorie, hodně praxe. Čte se relativně svižně, vyhovovala mi systematičnost a struktura. Občas se něco opakuje, ale pomohlo mi to dostat hlavní myšlenky pod kůži.

Kniha Když narcisté zestárnou v seznamech

manipulace (psychologie) narcismus

Autorovy knížky