Když Nietzsche plakal přehled
Irvin D. Yalom
Jeden z bestsellerových románů prominentního amerického psychoterapeuta. Děj románu nás přivádí do Vídně devatenáctého století, do kolébky psychoanalýzy. Hlavními protagonisty fiktivního příběhu jsou filozof Fridrich Nietzsche a psycholog, jeden z otců psychoanalýzy, Josef Breuer. Na pozadí vztahu mezi jedním z největších evropských filozofů a nadaným terapeutem dochází k setkání světů filozofie a psychologie. Když Nietzsche plakal je příběh o posedlosti, o zachraňující moci přátelství, o úkolu odborníka pohlédnout do tváře vlastnímu démonu a tak nalézt schopnost pomoci svému klientovi.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2000 , PortálOriginální název:
When Nietzsche Wept, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když Nietzsche plakal. Přihlašte se a napište ho.
Ani jeden z hlavních (a ne zrovna tuctových) protagonistů nedokáže tak úplně potlačit své vnitřní démony, ale oba jsou přesvědčeni, že dokáží pomoct tomu druhému. A tak se snaží nevypadnout z role, přelstít toho druhého, a potvrdit si tak správnost své metody. Ale může se to povést? A bude na tom vůbec záležet?
Na jednu stranu viditelně vykalkulované a vzhledem k okolnostem možná až zbytečně masově přístupné dílo, na stranu druhou velmi obohacující dílo. Kdo by občas netápal v otázkách smyslu života...
Román uspokojující čtenářské chutě díky několika literárním pochoutkám, z oblasti filosofie, psychologie, biografie, filologie, ...prostě mistrná literární fabulace.
Kniha Když Nietzsche plakal v seznamech
19. století Vídeň zfilmováno psychoterapie Friedrich Nietzsche, 1844-1900 filozofická beletrie
2008 | Lži na pohovce |
2014 | Když Nietzsche plakal |
2010 | Láska a její kat |
2010 | Léčba Schopenhauerem |
2006 | Existenciální psychoterapie |
Abych se nenudil, tak jsem tuto knihu vzal do rukou v anglickém vydání.
Musím říct, že mě bavila! Na dlouhých cestách vlakem, kdy už je člověk v existenční krizi jen z nemožnosti si pořádně natáhnout nohy, se mu teprve dostává zajímavých názorů a nápadů, kterých tato kniha dokáže využít a navázat na ně. Život smysl má - kupujte si místenky do vlaku!