Když se kruh uzavřel přehled
Kamil Pešťák
Když se kruh uzavřel série
1. díl >
Dobrodružný thriller z divokých 90.let dvacátého století Talentovaný muzikant a horolezec David poznává první výhody čerstvě nabyté svobody. O českou muziku je ve světě zájem, začíná život ve stylu "sex, drogy, rokenrol". Netuší, že jeho kroky od teď řídí podsvětí. Poté, co se stane svědkem zločinu, nezbývá než uprchnout. Daleko do hor. Stíny minulosti se ale neustále stahují...... celý text
Dobrodružné Thrillery Literatura česká
Vydáno: 2020 , TebenasInterpreti: Martin Stránský
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když se kruh uzavřel. Přihlašte se a napište ho.
Realita nebo fikce...? Pešťák svůj příběh staví na reálných základech devadesátých let. Se strženými ostnatými dráty se otevřela stavidla a Československo a posléze Česko zasáhlo nejenom tsunami svobody, ale taky tsunami kriminality, mafie, drog, korupce a rychlých prachů. Společnost se taky velmi rychle seznámila s do té doby neznámým jevem prostituce a na scénu vtrhla pořádná rocková muzika. Svoboda vždy měla a má svou cenu. Pešťák si zvolil mimořádně inspirativní dobu pro svůj román, ošperkovaný nucenou emigrací, zábleskem špionáže a impozantní krásou kanadských, rakouských a švýcarských hor. Musím připustit, že chvílemi jsem měla pocit pečení dortu pejska a kočičky, ne každá ingredience přitom byla dostatečně zpracována nebo měla nějaké využití. Česká povaha zde rozhodně není předmětem oslavy a ze srovnání s jinou kulturou, zejm. americkou a kanadskou, dopadá vlastně katastroficky. Až na hlavního hrdinu, kterému se všechno vlastně jenom stane. Což taky není úplně šťastná role, ale to netřeba kritizovat, takhle to někdy taky / často bývá. 4 hvězdy za dost dobrou reminiscenci novodobé historie a počátků naší zběsilé svobody.
Super, tohle mi sedlo.
Další aktér z ranku "Hráč".
Perfišto.
Citace:" V několika předchozích letech vystřídal na ministerstvu vnitra a policejním prezidiu pár významných funkcí a podařilo se mu odolávat všem krizím a tlaku. Jeho pozice, vytvořená spletitou sítí protislužeb a znalostí slabých míst kolegů, se zdála neotřesitelná. Měl dobré informace a dával to všem jemně, ale jasně najevo. Svá vlastní zranitelná místa se mu zatím podařilo velmi účinně krýt a nehodlal na tom nic měnit. Tenhle zlatý pelech přímo pod svícnem mu moc vyhovoval."
Skvělý start, bravo.
Kniha Když se kruh uzavřel v seznamech
mafie erotika cestování napětí 90. léta 20. století lyžování hudebníci, muzikanti horolezci dobrodružné romány české romány
2018 | A nad tím vším je slunce |
2019 | Následuj mne |
2018 | Co se do vás vejde: Z venku dovnitř a zevnitř ven? |
2021 | Moje teta – tvoje teta |
2018 | Když se kruh uzavřel |
Dobrodružné vyprávění mne moc bavilo, napínavé se spoustou nečekaných zvratů. Český James Bond střihnutý Forestem ;-)
Jen ty sexuální scény o snaze jen a pouze uspokojit hrdinu mi trošku nesedí, ale tím si ten krásný příběh nenechme kazit :-)