Když světlo projde špínou, zůstane čisté přehled
Irena Fuchsová
Třicátá kniha Ireny Fuchsové, KDYŽ SVĚTLO PROJDE ŠPÍNOU, ZŮSTANE ČISTÉ, je román o dívce, která v osmnácti letech, v roce 1968, začala pracovat v kolínském divadle. Autorka stěžejní část románu, týkající se let 1968 až 1992, napsala před dvaceti lety, pod pracovním názvem, KDYŽ JSME VŠICHNI MĚLI DOMA KOMOUŠE.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když světlo projde špínou, zůstane čisté. Přihlašte se a napište ho.
K této knize jsem se dostala náhodou skrz Čtenářskou výzvu (v knihovně vystavená pod 1. tématem). Autorku jsem neznala, ale díky jejímu vyprávění poznala. Píše velmi čtivě, svůj život prolíná s politickými událostmi a dává nahlédnout na revoluční a porevoluční dobu z neobvyklého pohledu. Z pohledu člověka, který měl pozici předsedy v komunistické straně, ale uměl se ostře ohradit proti revolučnímu násilí této strany. Nestyděla se za své názory a dělala vždy to, co si myslela, že je správné.
Inspirující žena, inspirující kniha.
Kniha Když světlo projde špínou, zůstane čisté v seznamech
2002 | Když muž miluje muže |
2002 | Když se žena svléká |
2005 | Když chce žena zhubnout |
2004 | Když je žena v lázních |
2007 | Když ženy mají své dny |
Málo známá kniha, ale moc krásná. Přečetla jsem ji jedním dechem a všem ji moc doporučuju.