Kejklíři léta přehled

Kejklíři léta
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117673/kejkliri-leta-117673.jpg 4 17 17

Zahrada mistra Leonarda série

1. díl

Fantastická, symbolicky i pohádkově laděná novela ze skrytého světa dětských snů. Město je místem mnoha světů, které se navzájem straní. Za světem všedních starostí se skrývá i svět dětských snů, město podvržených. Místo plné zanedbaných zahrad a úkolů, ve jménu kterých je potřeba riskovat vše. Poetická pohádka ze současnosti, příběh o místě s jinými pravidly a hodnotami, než jsme zvyklí.. ... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kejklíři léta. Přihlašte se a napište ho.

lordes7975
19.12.2019 5 z 5

Asi nejněžnější kniha od Netíka, kterou je možné sehnat.
Stále se pohybujeme mezi snem a fyzickou realitou, děj celkem svižně odsýpá na kouzelně poetickém pozadí, kterému spíše porozumí člověk, který už předtím četl něco ze světa snu (stačí Zelený skřítek). Sen je tady vysvětlen mnohem něžnějším (lidštějším) způsobem, než v trilogii.

Na závěr- neskutečně mě mrzí, že nevyšly (a nevypadá to, že by měly vyjít) další 3 díly z tohoto světa.

Messilina
23.03.2018 5 z 5

Přemýšlím, co jsem to vlastně četla. Asi pohadku. Myslím že by to byl moc hezký film. Něco jako Nekonečný příběh.

bondula
16.09.2014 4 z 5

Rozprávka pre deti aj dospelých. Návrat do detstva, zamyslenie nad detskými snami a ľútosť nad stratou vlastných detských ideálov. Veľmi príjemné čítanie, nemyslel som si, že si ešte v mojom veku budem hrýzť nechty od napätia či sa voľajaký škriatok vymotá z bludiska, alebo nie... Len škoda toho filozofovania v dodatkoch, rozriedilo mi to príjemný pocit z pekného konca príbehu.

Kniha Kejklíři léta v seznamech