Keltské mýty přehled
Miranda Green
Starověcí Keltové mezi lety 600 p.n.l. až 400 n.l. obývali většinu Evropy. Nezanechali nám písemné památky, přesto keltské legendy a mýty přetrvaly věky. Irské a velšské mýty - vzrušující příběhy božstev, nadlidských hrdinů a magických příšer - byly zaznamenány křest'anskými písaři, kteří tak uchovali velkou část pohanské mytologie. Díky archeologii a výkladům antických autorů pře námi defiluje fascinující soubor keltských jmen, obrazů a symbolů, stejně jako doklad o obřadech a rituálech, jejichž prostřednictvím Keltové komunikovali s říší nadpřirozena.... celý text
Mytologie Literatura naučná Historie
Vydáno: 2006 , Levné knihyOriginální název:
Celtic Myths, 1993
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Keltské mýty. Přihlašte se a napište ho.
Tentokrát je na malém prostoru opravdu hodně informací a každý si může vybrat co ho zajímá - hlavně je zaměřeno na Irsko a Wales, ale jako základ určitě dobré. Hodně mne zaujali kultovní a mýtická zvířata a dále mýty o nebi a slunci.
Čte se těžce, ale je plná faktu, proto, kdo se chce o Keltech něco dozvědět, je vhodná.
Kniha Keltské mýty v seznamech
mýty a legendy Keltové mytologie keltská mytologie
Stručné a přehledné seznámení s mytologií Keltů. Je to takové zjednodušené uvedení do tohoto tématu.