Keltští válečníci přehled
Stephen Allen
V 1. století před naším letopočtem Strabo o Keltech napsal: „Celé jejich plémě... vášnivě miluje válku, plni nadšení se ochotně vrhají do bitev... a ať už je podnítíte jakoukoliv záminkou, jsou připraveni čelit nebezpečí, i kdyby v tu chvíli nebyli vyzbrojeni ničím jiným než vlastní silou a odvahou.“ Tato kniha umožňuje porozumět životu keltského válečníka a jeho prožívání bitvy, ať už se jí účastnil jako pěšák, jezdec nebo vozataj. Podrobně popisuje keltskou společnost a zkoumá rituální charakter keltského válečnictví, od nahých gaesatae po bojovníky pomalované borytovou modří.... celý text
Literatura naučná Historie Vojenství
Vydáno: 2008 , Computer Press (CP Books)Originální název:
Celtic Warrior, 300 BC - AD 100, 2001
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Keltští válečníci. Přihlašte se a napište ho.
Hezky ilustrovaná, útlá kniha o válečném umu Keltů. Na druhou stranu je však velmi, velmi stručná, obecná a navíc zaměřená především (a pouze) na ostrovní Kelty.
Zpracované je to přehledně a pěkně. Ale pro toho, kdo se chce o Kelty a jejich válečnictví zajímat blíže je to přecejen hodně chudé.
Kniha Keltští válečníci v seznamech
Tenká knížka z edice Osprey publishing - zpracování je přehledné, jen popisky k barevné příloze bych umístil hned naproti dotyčnému obrázku. Kresby a fotky jsou výborné. Je trochu škoda, že téma není zpracováno důkladněji - kniha je až moc stručná. Obsah je zaměřený hlavně na Kelty z Britských ostrovů, ale pár zmínek o střední evropě se v knize najde.