Tajemství přehled
Bjørn Sortland , Timo Parvela
Obsah kapsle je pro dětskou posádku záhadou už od samého počátku expedice. Teď její tajemství konečně odhalí. Ukáže se, že ukrývala černého pasažéra — člověka, který nenasytně touží po moci, nezastaví se před ničím, a co víc: má v plánu vyhladit všechny nepohodlné bytosti a vládnout jako nemilosrdný diktátor. Marie, Ari a jeho bráška Joni budou muset bránit nejen sami sebe, ale i svůj nový domov na planetě Kepler62e. Od černého pasažéra, nevyzpytatelné poručice Olivie a násilnických gnámů se můžou dočkat čehokoli. Jak si s nimi všemi poradí?... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , HostOriginální název:
Hemmeligheten, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství. Přihlašte se a napište ho.
Ale ne. Ne, ne, ne. Tak skvělou sérii s úžasnou atmosférou, fenomenální kresbou a super tajemstvími takhle zabít? Proč? Proč třetinu knihy řešíme identitu Krále, když byla jasná od konce předchozího dílu? Proč se postavy nelogicky objevují a zase mizí? Proč ten nepřirozený happy end? Kvůli šestému dílu mi ze série Kepler62 zůstává na patře hořká pachuť a přitom naprosto nezaslouženě. Konečné hodnocení: série 4*, finální díl 2*
Závěrečný díl čtivé a překvapivé sci-fi pro děti. Tento temný díl plný závažnějších a náročnějších témat je vyprávěn z pohledu Marie. Překvapilo mne, co všechno se do tohoto dílu vešlo a kolik témat nám dal se synem k diskuzím - válka, vymývání mozku, manipulace, sledovací zařízení, mikročipy, diktatura, kde je duše a osobnost člověka, cestování časem a červími dírami a teorie o vesmíru, zbraně... myslím, že jsme takovou sérii se synem potřebovali a jsem ráda, kolika témat se kniha (někdy jen velmi okrajově) dotkla. Syn (9 let) vlastně poprvé četl o takové komplexní válce a zlu a o to více byl rád za ten šťastný konec a záchranu a ten obrázek k ní ho uchvátil (což mne, dospěláka, třeba vůbec nebralo... nj, ale on je cílová skupina). Tato série má čestné místo v naší knihovničce a rozhodně ji budeme číst i s mladším synem.
Kniha Tajemství v seznamech
pro děti boj o přežití sci-fi pro děti mimozemšťané planetární soustavy nebezpečný virus lety do vesmíru
Tahle napínavá scifi série byla skvělá, svěží, plná překvapivých zvratů a s úžasnými ilustracemi. Občas i docela drsná.
Doufám že i u nás vyjde pokračování v nové zemi, protože se mi nechce tento svět ještě opouštět.