Dny posledního sněhu přehled
Jan Costin Wagner
Kimmo Joentaa série
< 5. díl
Kimmo Joentaa se krátce po sobě dostává ke dvěma případům. V tom prvním se ocitá na místě nehody, jejíž obětí je jedenáctiletá dívka, která zahynula v autě, vytlačeném bezohledným řidičem ze silnice. Ve druhém případu jsou v parku v Helsinkách nalezena dvě neidentifikovatelná mrtvá těla: devatenáctiletá dívka a muž po čtyřicítce. Vyšetřování ho zavede do spletence vztahů lidí, kteří spolu na první pohled neměli nic společného. Autor předkládá víc než jen napínavý kriminální příběh. Poukazuje na nebezpečnou propast, která se nachází pod povrchem zdánlivě přehledné, bezpečné a blahobytné reality moderního konzumního života.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2015 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Tage des letzten Schnees, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dny posledního sněhu. Přihlašte se a napište ho.
Velmi těžce čtitelné, v mnoha ohledech nepochopitelné. Spíše než jako detektivku jsem knihu vnímala jako jakýsi pokus o existenciální příběh,který se ale rozhodně nepovedl!
První polovina knihy mi nesedla, už jsem ji chtěla odložit, ale vytrvala jsem skrz hodnocení knihy. Druhá polovina byla lepší, ale nějak moc mě kniha neoslovila. Za mě jednoznačně průměr.
Připravované knižní novinky (9. - 15. 3.)
08.03.2015
Kniha Dny posledního sněhu v seznamech
2013 | Světlo v temném domě |
2011 | Mlčení |
2009 | Ledový měsíc |
2015 | Dny posledního sněhu |
2012 | V zimě, kdy připluli lvi |
Nelíbilo se mi to ani trochu.